Ahmedinejad'a internet yasağı

Güncelleme Tarihi:

Ahmedinejada internet yasağı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 22, 2011 12:05

İran'da istihbarat bakanının görevden alınması ile Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve ruhani lider Ayetullah Ali Hamaney arasında başlayan ihtilaf medya alanına da sıçradı ve Ahmedinejad'ı destekleyen birçok siteye erişim engeli konuldu.

Haberin Devamı

Ahmedinejad taraftarı, aralarında dolateyar.com, mahramanenews.com, bakerionline.ir, rahva.ir ve penhannews.com'un da bulunduÄŸu bazı haber sitelerine herhangi bir neden belirtilmeden eriÅŸim yasağı getirildi.  Â

İstihbarat bakanının istifasının ardından söz konusu haber siteleri Ahmedinejad'ın kararını destekleyerek, dini lider taraftarları aleyhine sert tavır almıştı. Resmi haber ajansı İRNA da dini lideri destekleyen medya tarafından yoğun şekilde eleştiriliyor.

Öte yandan meclisteki 216 milletvekili imzaladıkları ortak bildiride Ahmedinejad'dan dini lidere bağlı olduğunu ve Muslihi'yi desteklediğini "açık ve aleni şekilde" ilan etmesini talep etti.

Ahmedinejad ÅŸu ana kadar bu talebe olumlu yanıt vermedi.   Â

İran'da Geçen pazar günü İstihbarat Bankanı Haydar Muslihi'nin istifa istemi, Ahmedinejad tarafından kabul edilmiş ancak Ayetullah Hamaney konuya karşı çıkarak bakanın görevine devam etmesini istemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!