Ağar DGM'de

Güncelleme Tarihi:

Ağar DGMde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Susurluk skandalı nedeniyle dokunulmazlıkları kaldırılan DYP milletvekillerinden Mehmet Ağar, dün DGM'de ifade verdi. Sedat Bucak'ın ise önümüzdeki günlerde DGM'ye geleceği bildirildi.

Dokunulmazlığı kaldırdıktan sonra Susurluk davasında yeni bir sayfa açılmasına neden olan DYP milletvekillerinden Mehmet Ağar dün sabah İstanbul DGM Başsavcılığı'na ifade verdi. Anayasa Mahkemesi'ne yaptıkları başvurunun reddedilmesi üzerine ifade vermek üzere davetiye çıkarılan ve kendilerine DGM Savcılığı tarafından ‘Makul’ bir süre verilen DYP Şanlıurfa milletvekili Sedat Bucak'ın da önümüzdeki günlerde DGM'ye geleceği bildirildi.

İstanbul'a önceki gece gelen Ağar, DGM Başsavcısı Erdal Gökçen ile görüştükten sonra, dün sabah gizlice Beşiktaş'taki DGM'ye geldi. Gökçen'in odasına alınan Ağar, hakkındaki suçlamalarla ilgili olarak 3.5 saat süreyle ifade verdi. Gökçen'in, Ağar'a özellikle Yaşar Öz ve Abdullah Çatlı'da çıkan ve kendi imzasını taşıyan silah taşıma belgeleri ile ilgili sorular yönelttiği öğrenildi. Ağar, ifadenin ardından DGM'den ayrıldı. Ağar, soruşturma devam ettiği için, tahkikatın gizliliği açısından ifadesi ile ilgili bilgi veremeyeceğini kaydetti.

Ağar ve Bucak'ın ifadelerinin alınmasından sonra gerek görülürse haklarında ek iddianame hazırlanacak ve Susurluk Davası'nda yargılanacaklar. İstanbul DGM Cumhuriyet Savcılığı tarafından 4 Şubat 1997'’de hazırlanan fezlekeyle Ağar ve Bucak hakkında ‘Cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak’, ‘Haklarında yakalama ve gıyabi tutuklama kararı bulunan kişileri yetkili merciilere haber vermemek’ ve ‘6136 sayılı ateşli silahlar kanuna muhalefet’ suçları iddiasıyla dokunulmazlıklarının kaldırılması istenmişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!