Afla çıktı, oto hırsızlığında yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Afla çıktı, oto hırsızlığında yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2001 00:00


Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde, birisi şartla salıverme ve cezaların ertelenmesini düzenleyen yasadan yararlanarak cezaevinden çıkan, 3 kişilik hırsızlık şebekesi suçüstü yakalandı.

Bir ihbarı değerlendiren polis, Aydınevler Mahallesi'ndeki bir evde, Tekirdağ ve ilçelerinde çok sayıdaki hırsızlık olayına karıştıkları bildirilen Yaşar Kapağan (20), Abdullah Sırma (19) ve K.K'yi (18) yakaladı.

Gözaltına alınan sanıklar, ifadelerinde, 34 Y 7148 plakalı otomobili çaldıktan sonra Tekirdağ'a gitmek istediklerini, ancak otomobilin benzininin bitmesi üzerine, Tekirdağ karayolunda otomobili bırakarak, eve geldiklerini belirttiler.

Sanıkların bildirdiği otomobili alan polisler, otomobilin bagajında bir koyun ile kuzu buldular. Sanıklar, koyun ve kuzuyu Kerim Altınay'ın ağılından çaldıklarını itiraf ettiler.

Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan soruşturma sonucunda, Tekirdağ ve ilçelerinde çok sayıdaki hırsızlık olayına karıştıkları belirlenen 3 kişi, çaldıkları 34 V 4012 Kartal ve 59 HD 098 Şahin marka otomobillerin yerlerini de polise gösterdiler. Otomobiller ve koyunlar sahiplerine teslim edildi.

Bu arada, sanıkların Tekirdağ'da yayınlanan Haber Aktif adlı yerel gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Necmi Işıksal'ın fotoğraf makinesini, 30 otomobilden de teyp çalarak bunları sattıkları belirlendi.

Tekirdağ'da karıştıkları hırsızlık olaylarının ortaya çıkarılması amacıyla Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü yetkililerine teslim edilen sanıklardan Yaşar Kapağan'ın şartla salıverme ve cezaların ertelenmesini düzenleyen yasadan yararlanarak bir süre önce cezaevinden çıktığı, Abdullah Sırma'nın da hırsızlık suçundan sabıkasının olduğu belirlendi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!