Adliyede büyük değişim

Güncelleme Tarihi:

Adliyede büyük değişim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2017 14:42

Adalet Bakanlığı, adliyede görevli erkek ve kadın mübaşirlerin kıyafetleri değiştirmeye karar verdi. Pilot bölge seçilen Bursa adliyesinde erkek ve kadın mübaşirler giysileri denedi.

Haberin Devamı

Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi’nin iş yurdu atölyelerinde 2 yıl önce mübaşirler için tasarımı yapılan yeni giysilerinin tanıtımı Bursa adliyesinde görev yapan erkek ve kadın mübaşirlerce yapıldı. Bursa Adliyesi’nde çalışan mübaşirler, Adalet Bakanlığı’nın amblemi bulunan lacivert renkli ceket ve pantolon, beyaz gömlekler, siyah ayakkabı ile erkeklerin kullanacakları kırmızı renkli kravatları takarak yeni kıyafetleri yöneticilere gösterdi. Bu giysilerin fotoğraf ve kamera görüntülerinin Adalet Bakanlığı’na gönderileceğini belirten yetkililer, "Bakanlık onay verirse bu giysileri önce pilot bölge seçilen Bursa ve ilçelerinde görev yapan 150 mübaşir giyecek. Ardandan ise diğer illerde çalışan 6 bin mübaşire dağıtılacak" dedi.

Adalet Bakanlığı’nın ’Olur’ vermesi halinde mübaşirlerin giysileri Bursa ve Sinop’ta, ayakkabıları ise, Ankara Ayaş’ta bulunan cezaevlerindeki iş yurtlarında üretilecek.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!