Adliyede avukatlara sert müdahale

Güncelleme Tarihi:

Adliyede avukatlara sert müdahale
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 23:07

CUMHURİYET gazetesi soruşturması kapsamında tutuklanan gazete avukatlarının serbest bırakılması için toplanan yaklaşık 100 avukat, dün İstanbul Adalet Sarayı içindeki ‘Themis’ heykeli önünde sessiz oturma eylemi yaptı.

Haberin Devamı

Tutuklu meslektaşları Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı avukat Akın Atalay, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Bülent Utku ve Mustafa Kemal Güngör’ün fotoğraflarını taşıyan avukatlara, HDP milletvekilleri Celal Doğan, Filiz Kerestecioğlu ve Garo Paylan da destek verdi. Saat 11.00’de başlayan eylem sırasında polis avukatlara uyarıda bulunarak eylemlerini sonlandırmalarını istedi. Avukatlar ise “Sessiz olarak oturuyoruz. Hukuk dışı bir durum yok. Saat 13.00’e kadar bekleyişimiz devam edecek. Arkadaşlarımıza destek oluyoruz” dedi. Yaklaşık bir saat süren ikna çabalarının ardından avukatlar oturma eylemini sonlandırmayınca Çevik Kuvvet polisleri müdahale etti.

8 AVUKATA GÖZALTI
Avukatlar adliyenin C kapısından dışarı çıkarıldı. Müdahale sırasında avukatlar ile polisler arasında arbede yaşandı. Bazı avukatlar müdahale sırasında yaralandı. Adliye dışına çıkarılan avukatlardan 8’i gözaltına alındı. Olay sonrası destek olmak için çok sayıda avukat ‘Themis’ heykeli önünde tekrar bir araya geldi. Polis ekipleri ikinci kez müdahale ederek avukatları adliye dışına çıkardı. Yaralanan avukatlara ise arkadaşları yardım etti. Polis, olaylar nedeniyle adliyeyi bir süreliğine giriş çıkışlara kapattı. 

BAKMADAN GEÇME!