Adil Öksüz neden yakalanamıyor

Güncelleme Tarihi:

Adil Öksüz neden yakalanamıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2016 00:35

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk’te “Tarafsız Bölge”de Ahmet Hakan’ın sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, “AK Parti’de FETÖ yapılanması var mı” sorusuna, “Ciddi bir yapılanma olduğunu düşünüyoruz” yanıtı verdi. Kılıçdaroğlu, darbenin bir numaralı ismi Adil Öksüz’le ilgili olarak da, “Herkesin şu soruyu sormasını isterim: Kim bu Adil Öksüz? Neden serbest bırakıldı ve neden yakalanamıyor? Bilgimiz var ama söylemiyorum belge olması lazım elimde. Bir takım bilgiler var. Adil Öksüz olayını herkesin yakından izlemesini isteriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

AMAÇ İÇ SAVAŞ ÇIKARMAK

“PKK ‘hedefimiz Kılıçdaroğlu değildi’ açıklaması yaptı ama bunu inandırıcı bulmuyoruz. PKK beni hedef aldı. Bunda da amaç Türkiye’yi karıştırmak, iç savaş çıkarmak. Bize bir uyarı gelmedi. Önlemler olağandı.

DEVLET BÖYLE DAVRANMAZ

Şu ana kadar bize gerek mail, gerek doğrudan, gerekse telefonla yaklaşık 20- 25 bin kişinin başvurusu var haksızlığa uğradığına dair. Siz adil bir yargılamadan yana mısınız, değil misiniz? Olaya böyle bakmak gerekiyor. Bir Bakanlık onayı şöyle yazıyor, ‘Ekte isimleri yazılan mülki idare amirlerinin... Anayasal düzeni yıkma eylemlerinin içinde olabilecekleri değerlendirilmiştir..’. ‘Oldukları’ değil, ‘olabilecekleri’... Böyle bir devlet anlayışı olamaz.

İNTİKAMA DÖNÜŞTÜ

Haberin Devamı

Niye gözaltına alıyorsunuz, hangi gerekçeyle, Yeniçağ’ın yazarları, Ahmet Altan, Mehmet Altan halen içerdeler. Askerler darbe mi yaptı? Yaptılar. Bombalama var mı? Var. Ana failler yakalandı mı? Yakalandı. Hapiste mi? Hapiste. Şimdi bütün bunları bırakıyorsunuz, 17-25 Aralık’ı ortaya çıkaran yapıdan intikam almak için yola çıkıyorsunuz. Bir darbe girişimi başka bir darbe girişimiyle intikama dönüşmüş oluyor. Bu devlete yakışmaz. Bu, devlet kinle, intikamla yönetiliyor demektir.

1 MİLYON MAĞDUR VAR

Bugün açıkça söylüyorum 1 milyonun üzerinde mağdur var. Açığa alınan, görevine son verilenlerin sayısı yüz bini buldu. İş dünyasını da koy yanına rakam kaçı bulur. 12 Mart’ı gördük, 27 Mayıs’ta ilkokul öğrencisiydim, 12 Eylül’ü gördüm, 28 Şubat’ı gördüm fakat böyle bir tablo ile ilk kez karşılaşıyorum.

‘AYNI MENZİLE GİDEN YAPI’ DEMİŞTİ

Haberin Devamı

Mücadele hukuk içinde yapılır. Hukukun dışına taşdığınız andan itibaren, sizin darbecilerden farkınız olmaz. Biz neden mücadele ediyorsunuz demedik. Kaldı ki, bunlar onlarla kol kola gezerken biz ‘Mücadele edin’ diyorduk, bizi suçluyorlardı. Sizden bir isteğim var, neden Sayın Erdoğan’a şu soruyu sormuyorsunuz, 3 Ağustos konuşmasında Erdoğan’ın ‘Aynı menzile giden farklı yollardan biri olarak gördüğümüz bu yapının’ sözü üzerine neden kimse gitmiyor? Ben bunu sormak zorundayım.

HER İSTEDİKLERİNİ YAPTILAR

FETÖ’nün her istediğini yaptılar. Sayın Cumhurbaşkanı ‘Ne istediniz de vermedik’ dedi. ‘Bana neden bunu yaptınız’ dedi. Ne diyecek? ‘Yanıldık’ deyip ne diyecek. Cemaatin albayları daha hızlı yükselsinler diye AKP hükümetleri döneminde belirli albayları zorunlu emekliliğe tabi tuttular. Son 14 yılda atadıklarını görevden alsalar yeter.

BAKMADAN GEÇME!