Adaylık istifaları

Güncelleme Tarihi:

Adaylık istifaları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

Gönlünde milletvekilliği yatan bürokratlar, aday olabilmek için görevlerinden istifa etmeye başladı.

Sağlık Bakanlığı eski Müsteşarı ve Başbakanlık Müşaviri Aytun Çıray, DYP'den İzmir 2'nci bölge adayı olmak için istifa etti. TEDAŞ Genel Müdürü Kadir Ramazan Coşkun, Vakıflar Genel Müdürü Mustafa Keten, Ulaştırma Bakanlığı eski Müsteşarı Hamit Cemiloğlu, Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Yalçınkaya, Başbakanlık İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Selami Aktepe, Petkim Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Dinçerler, Sıvas Dilhan Demir Çelik Genel Müdürü Celal Dağgaz ANAP'tan aday olmak amacıyla kamudaki görevlerinden istifa ettiler.

Adaylık için istifa edenlere Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı bürokratları da katıldı. ASKİ Genel Müdürü Rasim Tıngır DYP'den, EGO Genel Müdürü Altan Raşit Civan ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Nihat Şahin de FP'den Ankara milletvekili aday adayı oldular.

İstanbul Defterdarı M. Akif Hamzaçebi'nin de DSP'den İstanbul milletvekili adayı olmak üzere görevinden ayrılacağı belirtiliyor.

SİYASETE GİRMİYORUM

ANAP'tan milletvekili adayı olacağı yolunda haberler çıkan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Kutlu Savaş, dün aday olmayacağını açıkladı. Savaş, ‘‘Aday değilim. Görevimden istifa etmiyorum. Politika ile hiç ilgilenmedim. Bundan sonra ilgileneceğimi de hiç zannetmiyorum’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!