'Adaleti siyasetin emrine verirsen demokrasi olmaz'

Güncelleme Tarihi:

Adaleti siyasetin emrine verirsen demokrasi olmaz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2017 23:30

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüşünün 21’inci gününde HSK kararnamesini eleştirerek, “Bir kararname ile 780 hâkim ve savcının yerini değiştirdiler. Niçin? Siyasi otoritelerin beklentilerine uygun yeni hâkim ve savcılar görevlerine başlasınlar diye. Adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye’nin başı beladan kurtulmaz” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki geceyi Kocaeli’nin Körfez ilçesi TÜPRAŞ yakınlarında geçirdi. Kılıçdaroğlu, dün sabah 09.00’da basın toplantısının ardından yürüyüşe başladı. CHP Lideri, 21’inci gün sonunda 371 kilometreyi geride bırakırken İstanbul’a 49 kilometrelik yolu kaldı. Kılıçdaroğlu yola çıkmadan önce yaptığı açıklamada şunları söyledi:

BAŞBAĞLAR’A BAŞSAĞLIĞI
“5 Temmuz 1993’te bizim Cumhuriyet tarihimizin en büyük sivil katliamlarından birisi oldu. Başbağlar’da 33 vatandaşımız terör örgütü mensupları tarafından katledildi. Sabah muhtarı aradım, her yıl anmaya milletvekili arkadaşlarımız giderlerdi ama bu yıl il başkanımız ve bir grup partili arkadaşımız gidecek. Biz yine Başbağlar köyünde bütün oturanlara başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Umarız bu felaketlerle Türkiye karşı karşıya kalmamış olur.

İNSAN HAKLARI İHLALLERİ OLUR
Bu yürüyüşü ‘Adalet Yürüyüşü’ olarak andık. Adaletin ne kadar önemli olduğunu bütün vatandaşlarımıza anlatmak istedik. Hâkimler Savcılar Kurulu (HSK), yeni göreve başladı. 5-6 günlük görev süresinde, ki bayram tatillerini falan çıkartıyoruz. Bir kararnameyle 780 hâkim ve savcının yerini değiştirdiler. Niçin? Hangi gerekçeyle? Siyasi otoritelerin beklentilerine uygun yeni hâkim ve savcılar görevlerine başlasınlar diye.

Adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye’nin başı beladan kurtulmaz. Adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye’de demokrasi olmaz. Adaleti siyasetin emrine verirseniz bir daha insan hakları ihlalleri olur. Bütün bunları herkesin, özellikle de ülkeyi yönetenlerin bilmesi lazım. Kendi adalet anlayışlarını topluma dayatmak değil, evrensel adalet anlayışı içersinde hepimizin kabul etmesi lazım.”

KEMERDE BİR İLİK KAZANDIM
Kılıçdaroğlu’na yürüyüş boyunca kaç kilo verdiğine ilişkin soru da yöneltildi. CHP Lideri, “Zaman zaman soruyorlar ‘Zayıfladın mı, kilo verdin mi?’ diye. Kemerde bir ilik kazandım. Ama öyle 5 kilo vermem söz konusu değil” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) da son kez yürüyüş güzergâhında toplandı. Şirinyalı’da verilen öğle arasında toplanan MYK’da 9 Temmuz Pazar günü yapılacak mitingin detayları ele alındı.

Adaleti siyasetin emrine verirsen demokrasi olmaz



AMBULANS ÖNÜNDE KUYRUK
Yürüyüşün sonuna gelinirken, verilen arada, ayağı su toplayan, tansiyonu düşen vatandaşlar ambulansın önünde kuyruk oluşturdu. Ambulansta vatandaşların ayaklarındaki yaralara pansuman yapıldı.

ÜNLÜLERDEN DESTEK
‘Adalet Yürüyüşü’ne eski TBMM Başkanı ve eski genel başkanlardan Hikmet Çetin ile eski bakanlardan Onur Kumbaracıbaşı da katıldı. Sanat camiasından Redd Grubu, Belkıs Akkale ve Mustafa Alabora da yürüyüşteydi. 21’inci gününde yürüyüşte yaklaşık 15 bin kişi yer aldı.

TERÖR ÖNLEMİ
‘Adalet Yürüyüşü’nün dünkü bölümünde polisin yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekerken, D-100 Karayolu girişinde arama noktası oluşturulması nedeniyle yol ulaşıma kapandı. Vatandaşlar tek tek aranarak yürüyüşe alındı. Özel harekât polisleri de yürüyüş sırasında önlem olarak bulunurken, polis helikopteri güzergâh boyunca uçtu. D-100 Karayolu’nun İstanbul yönü ilk kez tamamen trafiğe kapatıldı. Korteji yürüyüşçülerin sol tarafından otobüsler takip etti. Yola açılan kavşaklar büyük kamyonlarla kapatıldı. Sıkı önlemin nedeninin terör saldırısı ihbarı olduğu öğrenildi.

BAKMADAN GEÇME!