"Adalet ağır yürür ama hedefine varır"

Güncelleme Tarihi:

Adalet ağır yürür ama hedefine varır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2017 20:24

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, MİT TIR’ları haberiyle ilgili tutuklanan İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nu Maltepe Cezaevi’nde ziyaret ettikten sonra, “Adalet ağır yürür ama mutlaka hedefine varır diye bir ifade var. Biz de adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’ne Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlamıştı. Ankara’dan başlayan 432 kilometrelik yürüyüş önceki gün Maltepe’de mitingle son buldu. Kılıçdaroğlu dün Adalet Yürüyüşü’nün hedef noktası olan Maltepe Cezaevi’ndeydi. Kılıçdaroğlu ve milletvekillerinin bulunduğu konvoy saat 10.50’de cezaevinin kapısından içeri girdi. Kılıçdaroğlu ve milletvekilleri cezaevinde yaklaşık 2 saat kaldı. Kemal Kılıçdaroğlu cezaevi çıkışında aracından inerek gazetecilerin yanına geldi ve yaptığı kısa açıklamada şunları söyledi:

“Milletvekilimiz Enis Bey’i ziyaret ettim. Morali yerinde. Anılarını yazıyor. Şu gerçeği yerinde görmek gerçekten acı verici. Adalet saraylarda değil aslında. Üzerinde adalet sarayı yazılan binalarda, bugünkü koşullarda üzülerek ifade edeyim, adalet dağıtılmıyor. Adaletin mahkûm edildiğini gördük, adaletin hapse atıldığını gördük. Hiçbir günahı olmayan insanların, terörle yakından uzaktan hiçbir ilgisi olmayan insanların, haksız yere suçlanan insanların hapse atılması toplum vicdanında derin yaralar açar, derin acılar açar. Enis Bey bu örneklerden birisidir. Uzun yıllar gazetecilik yaptı. Türkiye’nin en büyük gazetelerinden birisinin genel yayın yönetmenliğini yaptı. Bütün gazeteci arkadaşlara selamı var. Umarız adalet yerini bulur ve kısa süre içerisinde tahliye olur. Alınan karar çok ağır bir karar, hukukla bağdaşmayan bir karar, adaletle bağdaşmayan bir karar. Toplum vicdanında derin yaralar açan bir karar. Adalet ağır yürür, az yürür ama mutlaka hedefe varır diye bir ifade var. Dolayısıyla biz de adaletin bir gün tecelli edeceğine inanıyoruz.”

Haberin Devamı

15 TEMMUZ TALİMATI

Kılıçdaroğlu, dün 81 il başkanını toplayarak, “Mitingimiz hedefine ulaştı. Hiçbir il başkanımız ‘yoruldum’ demeyecek. Demokrasi ve adalet mücadelemiz yeni başlamıştır” dedi. Kılıçdaroğlu’nun, özetle şu mesajları verdiği öğrenildi:

YÜZDE 25’LİK PARTİ DEĞİL

“CHP olarak yüzde 25’lik bir parti değil Türkiye’yi yönetmeye hazır bir birlikteliğiz artık. Artık hiçbiriniz sıradan il başkanları değilsiniz. Adalet arayan herkesin il başkanısınız. 15 Temmuz ile ilgili valiliklerden gelecek talepleri değerlendirin. Çelenk koyacak yerlere çelenk koyun, anmalara katılın. İlinizde şehit varsa ailesini, gazi varsa kendisini ziyaret edin. Yürüyüşe 15 Temmuz gazisi geldi. AKP’nin istismar etmesine izin vermeyin.” (RİFAT BAŞARAN - İSTANBUL)

Haberin Devamı

DOKTORLAR DURDURMADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve destek verenlerin 432 kilometrelik yürüyüşünün ardından, normal hayata geçişte ne yapılması gerektiği tartışılmaya başlandı. Kılıçdaroğlu’nun yürüyüş boyunca sağlığıyla ilgilenen hekimleri, günde en az yarım saat yürüyüş önerdi. Kılıçdaroğlu ile yürüyen doktoru Cihangir İslam, “Günde bir saat kadar yürümesi lazım. Kendisine erken saatte çıkıp yürüyebileceği gibi eve bir koşu bandı alabileceğini söyledim” dedi.

ÜÇ BEYAZA BULAŞMA

Kılıçdaroğlu’nun sıvı kaybı için yudum yudum su içmesi gerektiğini de ifade eden İslam, “İçtiği su merak edildi. Tuz ve şekerli içecek. Enerji içeceği değildi” dedi. İslam, bundan sonraki önerilerini ise “Yürüyüşe katılan herkesin spora devam etmesi lazım. Adeta sporcu kampından çıktık. Alışık olmadığımız düzene girdik. Günde 5 kilometre yürünmeli. Aşırı yağ, un ve şeker, üç beyaza bulaşılmamalı” diye sıraladı.

Haberin Devamı

İŞTE O ÖNERİLER

Kemal Kılıçdaroğlu’nun takibini yapan hekimlerden Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar ise önerilerini şöyle özetledi: “Genel Başkan’a, bundan sonra her sabah en az yarım saat yürümesini önerdim. Nabzın belli bir seviyenin, dakikada 100 ve üzerinde olması gerekiyor. Kalp sağlığı için de yararlı. Beslenme açısından da az karbonhidrat tüketmeli. Bunun yerine mevsim sebzeleri ve protein almalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!