Acil serviste polis-gösterici kavgası

Güncelleme Tarihi:

Acil serviste polis-gösterici kavgası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2014 13:39

İstanbul'da Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Acil servisi gazdan etkilenenlerle doldu. Polis, yapılan anlaşma sonrası göstericilerin dışarı çıkmasını beklerken, arkadan gelen başka bir grubun saldırısına uğradı. Arada kalan emniyet güçleri bu zor durumdan kaçarak kurtuldu.

Haberin Devamı

Polis müdahalesinden etkilenen kalabalık bir grup gösterici hastanenin acil servisine girdi. Polis peşlerinden geldi ancak hastaneye girmedi. Birliğin polis amiri tek başına kalarak acil servisi dolduran göstericilerin çıkmasını istedi, bu konuda da anlaşma sağlandı. Ancak acil servise giren grubun hastaneden çıkmasını bekleyen yaklaşık 20 kişilik polis grubu arkadan gelen bir başka gösterici grubun saldırısına uğradı.

Haberin Devamı

Hastanedekiler de çıkınca iki grup arasında sıkışan polisler zor anlar yaşadı. Göstericiler taş ve sapanla misket etti. Polis gaz bombasıyla, plastik mermiyle karşılık vermeye çalıştı ancak başarılı olamadı ve kaçarak uzaklaşmak zorunda kaldı. Bütün bunlar o sırada hastanede bulunan hastalar ve hasta yakınlarının gözleri önünde oldu. Acil serviste adım atacak yer kalmadı. Bu kişilerin bir çoğu da gazdan etkilendi, servis öksüren ve fenalık geçiren kişilerle doldu. Bu sırada çevrede meydana gelen olaylarda yaralananlar da hastaneye getirildi.

Haberin Devamı

Olaylar burada son bulmadı. Hastane önünde de eylemcilerle polis karşı karşıya geldi. Hastanenin önünden geçen yol adeta savaş alanına döndü.

BAKMADAN GEÇME!