AÖL KAYITLARI NE ZAMAN? Açıköğretim Lisesi kayıtları nasıl yapılır? İşte AÖL kayıt yenileme son gün tarihi duyurusu

Güncelleme Tarihi:

AÖL KAYITLARI NE ZAMAN Açıköğretim Lisesi kayıtları nasıl yapılır İşte AÖL kayıt yenileme son gün tarihi duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2022 09:11

AÖL kayıtlarının ne zaman ve nasıl yapılacağı gündemde yer almaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan duyuruya göre Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı 3'üncü dönem sınavları için Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi kayıt ve kayıt yenileme işlemleri başladı. Takvime göre AÖL kayıt ve kayıt yenileme işlemini yaptırmayanlar 3’üncü dönem sınavına katılım sağlayamayacak. Peki, Açıköğretim Lisesi (AÖL) kayıtları ne zaman bitecek? İşte, Açık Lise kayıt ve kayıt yenileme işlemi hakkında detaylar.

Haberin Devamı

AÖL kayıt ve kayıt yenileme tarihleri binlerce adayın gündeminde yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, açık öğretim lisesinde eğitim görenler için ilk kayıt ve 3’üncü dönem kayıt tarihlerini açıkladı. Öğrencilik durumu silik, donuk veya aktif olan öğrenciler, 30 Haziran 2005 ve daha önceki doğumlular kayıt yenileme işlemi yaptırabilecekler. İşte, AÖL 3. dönem kayıtları hakkında bilgi...

AÖL KAYIT YENİLEME NE ZAMAN YAPILACAK?

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı 3'üncü dönem sınavları için Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 11 Nisan – 29 Nisan 2022 tarihleri arasında olacak.

Öğrencilik durumu silik, donuk veya aktif olan öğrenciler, 30 Haziran 2005 ve daha önceki doğumlular kayıt yenileme işlemi yaptırabilecekler. Kayıt yenileme işlemini yaptırmayanlar 3’üncü dönem sınavına katılım sağlayamayacak.

Haberin Devamı

AÖL KAYIT YENİLEME ÜCRETİ HANGİ BANKALARA YATIRILIR?

Öğrenci, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılıkları üzerinden “MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü” hesabına 50 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir. (T.C. vatandaşı olmayan öğrenci adayları ise İl Göç İdaresi Müdürlüklerinden alacakları yabancı kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara müracaat edeceklerdir.)

Tüm ödeme kanallarından yapılacak ödemelerde adayların katılacağı ilgili sınavın adıyla ücret yatırmaları gerekmektedir.

1- Kayıt yenileme sınav ücretini anlaşmalı bankaların ATM’lerinde yatırılmaktadır. ATM’lerden yatıracağınız ücretin mutlaka Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme sınav ücreti olarak yatırıldığına dikkat ediniz.

2- https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı ile kayıt yenileme sınav ücretini yatırabilirsiniz.

3- T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının internet bankacılığını kullanarak kayıt yenileme sınav ücretini yatırabilirsiniz.

Haberin Devamı

Tahsilat esnasında adaylardan talep edilen telefon numarasının mümkün olduğunca adaya ait ve doğru olması zorunludur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!