'Acemi kasaplar' yine işbaşında! Yurt genelinde 5 bin 102 kişi hastanelik oldu

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2022 17:10

Kurban Bayramı'nın ilk gününde, kurbanlarını kendileri kesmek isteyen acemi kasaplar, bu yıl da acil servisleri doldurdu. İstanbul hariç, yurt genelinde kurban kesimi sırasında 5 bin 102 kişi, kesici aletler ya da hayvanların darbeleriyle yaralandı. Aksaray'da yaralanan bir vatandaş, ambulanstan inerken gazetecilere "İlk yaralanan ben miyim?" diye sordu.

Haberin Devamı

Kurban Bayramı'nın ilk gününde vatandaşlar, bayram namazını kıldıktan sonra kurban kesmek için belediye tarafından belirlenen kesim noktalarına gitti. Bazı vatandaşlar ise kesimi evlerinin önünde ya da boş arsalarda yaptı. Her yıl olduğu gibi bu sene de kesim sırasında birçok kişi, ya bıçakla ya da hayvanların darbeleriyle yaralandı. Yaralananlar kendi imkanları, yakınlarının yardımı ya da ambulanslarla hastanelere gitti. Hastanelerin acil servislerinde bu nedenle yoğunluk oluştu. Bu yıl İstanbul hariç, yurt genelinde 5 bin 102 kişi yaralandı.

Kurban kesimi sırasında yaralananların il il sayısı şöyle:

Adana (67), Adıyaman (150), Afyonkarahisar (15), Ağrı (34), Amasya (40), Ankara (198), Antalya (43), Artvin (11), Aydın (41), Balıkesir (195), Bilecik (27), Bingöl (2), Bitlis (7), Bolu (42), Burdur (28), Bursa (293), Çanakkale (43), Çankırı (21), Çorum (50), Denizli (132), Diyarbakır (27), Edirne (41), Elazığ (32), Erzincan (50), Erzurum (160), Eskişehir (72), Gaziantep (147), Giresun (33), Gümüşhane (24), Hakkari (4), Hatay (27), Isparta (15), Mersin (53), İzmir (30), Kars (85), Kastamonu (28), Kayseri (102), Kırklareli (7), Kırşehir (19), Kocaeli (271), Konya (253), Kütahya (50), Malatya (221), Manisa (65), Kahramanmaraş (92), Mardin (11), Muğla (29), Muş (16), Nevşehir (24), Niğde (22), Ordu (52), Rize (105), Sakarya (126), Samsun (68), Siirt (6), Sinop (13), Sivas (74), Tekirdağ (181), Tokat (134), Trabzon (80), Tunceli (0), Şanlıurfa (153), Uşak (32), Van (30), Yozgat (64), Zonguldak (30), Aksaray (84), Bayburt (13), Karaman (67), Kırıkkale (60), Batman (8), Şırnak (2), Bartın (35), Ardahan (30), Iğdır (42), Yalova (30), Karabük (29), Kilis (15), Osmaniye (43), Düzce (47).

Acemi kasaplar yine işbaşında Yurt genelinde 5 bin 102 kişi hastanelik oldu

Haberin Devamı

"İLK YARALANAN BEN MİYİM?"

Aksaray'da, Kurban Bayramı'nın ilk gününde kurbanlıklarını kesmeye çalışırken kendilerini yaralayan acemi kasaplar, hastanelere başvurdu. 

Haberin Devamı

Kurban Bayramı'nın ilk günü kentte önceden belirlenen alanlarda kurbanlıklar kesilmeye başlandı. Hayvanlarını kendileri kesmek isteyen bazı kişiler ise kesim sırasında çeşitli yerlerinden yaralandı. Bu yıl kurbanlığını kendisinin kestiğini belirten Hacı Gündoğdu (30), ''Birinci hayvanı kestik ve ikincide kendimi kestim. Bununla ucuz atlattık. Amatör kasap olunca böyle oldu" dedi.

Ambulanstan inerken gazetecilere, "İlk yaralanan ben miyim?" diye soran Sedat Kaygısız ise "Kurban keserken ayaklarım hayvanın altında kaldı. Hayvanı yatırken yaralandım ve ilk kez başıma böyle bir olay geliyor" diye konuştu.

“BEN DEĞİL ETRAFIMDAKİLER ACEMİ”

Sakarya’da kurban kesimi sırasında yara alan Mustafa Baş, “Kurban yatırırken iple bağlayacaktım ayağını vurdu tekmeyi yere düştüm. Parmağım çatlamış alçıya alındı. O an yere düşmenin etkisiyle yüzümde yara aldı, şuanda durumum iyi” derken Köksal Limon ise, “Kurbanı keserken hayvanın ayağı kaydı, yanımdakiler de acemi olduğu için bende hayvanın üstüne çullanayım derken o esnada çocukta benim üzerime çullandı doğal olarak hayvanın boynuzu benim bacağıma girdi. 3 dikişi bacağıma kardeşim hayvanın derisini soyarken de benim parmağımı kesti oraya da 3 dikişi atıldı. Ben değil etrafımdakiler acemi” şeklinde konuştu.

İSTANBUL

Haberin Devamı

İstanbul'da her yıl kurban keserken yaralanan onlarca kişi hastanelere akın ediyordu. Bu yıl İstanbul'da hastaneye başvuran acemi kasap sayının önceki yıllara oranla büyük ölçüde azaldığı görüldü. Kağıthane'de kurban keserken kolundan hafif yaralanan bir kişi olay yerinde sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulansla Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi'ne getirildi. Yine kurban keserken parmağından hafif yaralanan bir kişi de taksi ile geldiği hastanede yapılan tedavinin ardından taburcu edildi.

Acemi kasaplar yine işbaşında Yurt genelinde 5 bin 102 kişi hastanelik oldu

SİVAS

Sivas’ta Kurban Bayramının ilk gününde bayram namazının ardından kurbanlar kesilmeye başlandı. Kent genelinde kurbanlık keserken yaralanan çok sayıda acemi kasap, hastanelerin acil servislerine akın etti. Hayvan kesimi sırasında el, kol, bacak gibi çeşitli yerlerinden yaralanan vatandaşlar tedavi için hastanelere koştu.

Haberin Devamı

Sabah saatlerinden itibaren hastaneye gelmeye başlayan acemi kasaplar, acil servislerde yoğunluğa neden oldu. Sabahın ilk saatlerinde 30’dan fazla acemi kasap gelerek tedavi oldu.

Öte yandan Sivas'ın Şarkışla ilçesinde de günün ilk saatlerinde kurban keserken kendini yaralayan 46 kişi hastaneye başvurdu.

Acemi kasaplar yine işbaşında Yurt genelinde 5 bin 102 kişi hastanelik oldu

GAZİANTEP'TE ACEMİ KASAPLAR HASTANELİK OLDU

Gaziantep'te kurban kesimi esnasında vücutlarının çeşitli bölgelerini yaralayan vatandaşlar hastanelere koştu. Şehitkamil Devlet Hastanesine tedavi için başvuran acemi kasaplar acele etmekten dolayı kendilerini yaralandıklarını belirterek vatandaşları uyardı.

Haberin Devamı

Gaziantep’te kurban kesimi sırasında vücudunun çeşitli bölgelerini kesen acemi kasaplar hastanelerin yolunu tuttu. Şehitkamil Devlet Hastanesinin acil polikliniğine 2 saatte yaklaşık 30 acemi kasap tedavi için başvurdu.

Acemi kasaplar yine işbaşında Yurt genelinde 5 bin 102 kişi hastanelik oldu

Bayram namazının ardından kurban kesimine başlayan kasaplar vücudunun çeşitli bölgelerini keserek yaraladı. Parmak, kol ve bacaklarını kesen acemi kasaplar hastanelerde yoğunluk oluşturdu. Tedavi için Acil Polikliniğine başvuran vatandaşların kesilen bölgelerine dikiş atılırken poliklinikteki cerrahi müdahale odası önünde hasta kuyruğu oluştu.

Hastaneye başvuran vatandaşlar acemilikten dolayı ellerini kestiklerini anlatırken vatandaşları kesim esnasında dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Koyun kestikleri sırada bir anda elinin kesildiğini belirten Yılmaz Karaca, “Koyun keserken bir anda elimizi kestik. Kasap koyunun ayağını tutup yukarı çekerken bıçağı elime vurdu. Baya bir kesik oluştu. 8 dikiş atıldı. Çok dikkatli olmak lazım” dedi.

“ACELE ETMEMEK LAZIM”

Hastaneye tedavi için gelen Abdulkadir Nohut ise, “Kurbanı keserken bıçakla elimi kestim yanlışlıkla. Çok dikkatli olmak lazım. Biraz acele ettik. Sabahtan erken bitirelim istedik. Acele etmemek lazım” ifadelerini kullandı.

KAYSERİ

Kayseri'de de Kurban Bayramı'nın ilk günü kurbanlık kesmeye çalışırken kendisini yaralayan acemi kasaplar, hastanelik oldu.

Acemi kasaplar yine işbaşında Yurt genelinde 5 bin 102 kişi hastanelik oldu

Kurban Bayramı'nın ilk gününde, kurban kesim yerleri doldu. Bazı kişiler, kesim sırasında el, kol ve bacaklarını yaraladı. Yaralanan vatandaşlar, kendi imkanlarıyla devlet hastanesinin acil servisine gitti. Bazı vatandaşlar ilk müdahalelerin ardından başka hastanelere sevk edildi. Yaralıların çoğu ise müdahalenin ardından taburcu edildi. 

KARADENİZ

Karadeniz Bölgesi'nde, Kurban Bayramı'nın ilk gününde, kurbanlık keserken yaralanan çok sayıda kişi, hastanelerin acil servislerine başvurdu.

Kurban Bayramı'nda her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban keserken yaralanan acemi kasaplar, hastanelerin acil servislerine başvurdu. Çorum’da bayram namazı sonrası kurban kesim yerlerinde kurbanlıklarını kesen yaklaşık 50 kişi, vücutlarının çeşitli yerlerine aldıkları bıçak darbeleri ile yaralandı. Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alınan yaralıların, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Acemi kasaplar yine işbaşında Yurt genelinde 5 bin 102 kişi hastanelik oldu

Trabzon'da kurban keserken yaralanan Kenan Taflan, 14 yıllık kasap olduğunu, ancak ilk kez bu bayramda geniş çaplı yaralandığını söyledi. Taflan, "Kurbanımızı keserken elimizi kestik. İlk kez bu çapta yaralanmam oldu. Çok şükür iyiyim" dedi.

Ordu'da kasap yardımcısı olarak çalışan Namık Yaman da "Hayvanı yatırdık. Bıçağı vurduğumuz zaman kafayı kaldırınca bıçak elime geldi. İlk defa başımıza geldi. Kazalar oluyor. Hayvan durmuyor, dalgınlığa geliyorsun, bunlar yaşanıyor. Kurban kesenler çok dikkat etmeleri lazım. Acele etmeyecekler. Bu işler strese gelmez" diye konuştu.

Et kesimi sırasında hafif yaralanan Nuray Karadeniz ise "Et doğruyordum, elimi kestim. Hastaneye geldim. İki günde bir pansumana gel dediler. Dikiş attılar. Islatma elini dediler" dedi.

Acemi kasaplar yine işbaşında Yurt genelinde 5 bin 102 kişi hastanelik oldu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!