Aborijinler için evden kaçtı

Güncelleme Tarihi:

Aborijinler için evden kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2002 01:33

Balıkesirli 16 yaşındaki Umut Semerci, Aborijinler'in hayatını konu alan 'Bir Çift Yürek' adlı kitaptan etkilenerek Avustralya'ya gitmek için evden kaçtı.

Gönen Anadolu Lisesi öğrencisi Umut Semerci, Kurban Bayramı'nın 3'üncü günü, sabaha karşı 2'nci kattaki evlerinin balkonundan çarşafla inip evi terketti. Sırt çantası, pasaport, harita, pusula, matara, yiyecek ve birkaç parça giyecek alan Semerci, Avustralya'da, hálá kabileler halinde, geleneklerini bozmadan yaşayan Aborijinler'e katılmak için yola çıktı. Aborijinler'in hayatını anlatan Marlo Morgan'ın 'Bir Çift Yürek' adlı kitabından etkilenen genç, arkadaşı Deniz Dağıstan ile otobüsle İzmir'e hareket etti.

Yanında 40 milyonu var

Cebinde 40 milyon lirayla yollara düşen Semerci'nin Türkçe Öğretmeni babası Hüseyin Semerci (43), oğlunun ve arkadaşının İzmir'e gittiğini öğrendikten sonra otomobiliyle yola çıktı. İki genci İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde bulan baba, onları Balıkesir'e dönmeye ikna etti. Dönüşte yolda yemek molası veren baba Semerci, bir ara tuvalete gittiğinde, oğlu Umut yeniden kaçtı. Deniz Dağıstan ise Umut'la gitmedi. Polis ve jandarmanın aramalarına rağmen Umut Semerci'den haber alınamadı.

Baba: Yalnızlığı seviyor

Baba Semerci oğlunun maceraperest olduğunu belirterek şöyle dedi: ‘‘Oğlum sık sık ağaçlık yerlere gider, trekking, kros yapar, dağlara tırmanır. Aborijinler'e özendiğini anlatır, onlarla yaşamak istediğini söylerdi. Arkadaşlarına da Avustralya'ya Aborijinler'in yanına gideceğini söylemiş. Ölmesinden veya kaçırılmasından korkuyorum. Nerede olduğunu ve yaşadığını bileyim bana yeter.’’

Birbirinize hálá mızrak atıyor musunuz?

İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in eşi Prens Philip ünlü gaflarına bir yenisini daha ekledi. İngiliz Uluslar Topluluğu ülkeleri ziyaret eden Kraliçe'ye eşlik eden Prens, Avustralya'nın Coolum Kenti'nde Aborijin Kültür Parkı'nı gezerken, kabile reislerinden birine ‘‘Hálá birbirinize mızrak atıyor musunuz?’’ diye sordu. Ufak çaplı bir skandala yol açan bu soru üzerine Djabugay kabilesinin reisi gülümseyerek ‘‘Evet atarız’’ diye cevap verdi. Avustralya yerlileri olan Aborijinler arasında kabile savaşları olduğuna dair bir bilgi bulunmuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!