ABD Büyükelçisi'nin resepsiyonuna sürpriz davetli

Güncelleme Tarihi:

ABD Büyükelçisinin resepsiyonuna sürpriz davetli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2012 11:58

ABD Türkiye Büyükelçisi Francis J.Ricciardone yarın Uluslararası Gazetecileri Koruma Kurulu (CPJ) üyesi yazar Kati Marton onuruna vereceği resepsiyona sürpriz bir ismi davet etti. O isim; Oda TV davasında tutuklanan 20 ay cezaevindeki tutukluluğun ardından 2 ay önce tahliye edilen Barış Terkoğlu...

Haberin Devamı

Büyükelçi Francis J.Ricciardone, Türkiye'deki görevine atandığı ilk günlerde yaptığı açıklamada gazetecilerin tutuklanmasını anlamayadığının altını çizerek, "İtiraf edeyim, anlamıyorum. Demokrasisi buraya kadar gelmiş, özgürlüklere değer veren ve demokrasiyi bu kadar bağrına basan insanların yaşadığı bir ülkede entelektüeller ve gazeteciler nasıl parmaklıkların arkasında olur? Açıkçası anlamıyorum" demişti.

Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi'nin (CPJ), Türkiye'deki basın özgürlüğü konusuna dair hazırladığı rapor, geçtiğimiz hafta kamuoyunun en çok konuştuğu konular arasında yer aldı. Raporda, Türkiye'deki basın özgürlüğünün adeta "kriz" seviyesine ulaştığı vurgulanırken, 76 gazetecinin hapiste olduğu belirtilmiş, bunların 61'inin de doğrudan gazetecilik faaliyetinde dolayı tutuklu bulunduklarının altı çizildi. Bu rakamın, Eritre ve Çin gibi baskıcı ülkelerden daha fazla olduğuna da raporda dikkat çekildi.

Haberin Devamı

İşte bu raporu oluşturan Uluslararası Gazetecileri Koruma Kurulu (CPJ) üyesi yazar Kati Marton onuruna, yarın ABD Büyükelçisi Francis J.Ricciardone tarafından Ankara'daki Büyükelçilik binasında bir resapsiyon verilecek. Resepsiyonun sürpriz davetlisi ise Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu oldu. 20 ay cezaevinde kaldıktan sonra 2 ay önce tahliye olan Barış Terkoğlu, bu davete katılacak.

DAHA ÖNCE NEDİM ŞENER DAVET EDİLMİŞTİ

ABD Büyükelçisi Francis J.Ricciardone daha önce "Cesur Kadın" ödülünü alan CHP Milletvekili Şafak Pavey onuruna bir resepsiyon düzenlemişti. Resepsiyonda Oda TV davası sanıklarından gazeteci Nedim Şener'de davetliler arasında yer almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!