94’lük ninenin tecavüz dehÅŸeti

Güncelleme Tarihi:

94’lük ninenin tecavüz dehşeti
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 21, 2008 07:00

Alkollü iki zorba, Bursa’da, mahallenin ’Cemile Nine’ diye bağrına bastığı yaşlı kadının camını kırıp evine girdi. 94 yaşına rağmen tecavüze kalkışan zorbalara sonuna kadar direnen Cemile Nine’yi, gücü yettiğince bağırması kurtardı. Komşuların duymasından korkup kaçan zorbalar, kısa sürede yakalandı.

Haberin Devamı

BURSA’daki korkunç olay, kentin merkez Osmangazi İlçesi’nde 94 yaşındaki Cemile S.’nin tek katlı evinde dün sabaha karşı meydana geldi. İddialara göre, birlikte biran içen Erkut P. ve Fettullah A., eşini yıllar önce yitiren, iki kızı da Bandırma’da yaşadığı için komşularının yardımıyla hayatını sürdüren Cemile S.’nin evine, camı kırarak girdi. Saldırganlar, komşularının ’Cemile nine’ diye kollayıp gözettiği yaşlı kadının ellerini tutup yüzüne yastıkla bastırdıktan sonra tecavüze kalkıştı. Yaşlı kadının direnip bağırması üzerine paniğe kapılan iki zorba kaçtı.

BİRİ KOMŞU OĞLU Saldırganlara direnirken aldığı darbelerle ayağa kalkamayan Cemile S., sürünerek gidip komşularına haber verdi. Onların da durumu polise bildirmesiyle gelen ekip, bir yandan yaşlı kadını teselli ederken, diğer yandan evde arama yaptı. Evdeki arama sırasında, bur fabrikada çalışan Erkut P.’nin SSK kartı bulundu. Erkut P.’nin, yaşlı kadının yiyecek ihtiyacını karşılayan komşularından P. ailesinin oğlu olduğu ortaya çıktı.

SUÇU ARKADAŞINA ATTI Polis, yaşlı kadına tecavüze kalkışan iki zanlıdan önce Erkut P.’yi ardından da, işsiz olduğu belirtilen arkadaşı Fettulah A.’yı gözaltına aldı. Yaşlı kadın, kendisine tecavüze kalkışan iki zanlıyı da teşhis etti. Erkut P. ifadesinde, "Ben Cemile nineye hep annemin verdiği yiyecekleri

/images/100/0x0/55ea9f7cf018fbb8f88c1924
getirirdim" diyerek, suçlamayı kabul etmezken, arkadaşı Fettullah A. ise onu suçladı. Fettullah A., "Birlikte bira içtik. Erkut bana Cemile ninenin evine gideceğini söyledi. Bahçe duvarından atladık. O camı kararak içeri girdi. Ben dışarıda bekliyordum. Sonra bağrışmayı duyunca odaya girdiğimde Erkut yaşlı kadına tecavüz etmek istiyordu. Güçlükle ona engel oldum" dedi. İki zanlıya yapılan muayenede, 0,40 promil alkollü oldukları saptandı.
       Â
Bu tür olaylar artacak

DOÇ. Dr. Armağan Samancı Psikiyatrist ve Psikoterapist: "Bunun yaşla alakası yok. Bazıları cinsel dürtülerini kontrol altına alamaz. Bazen kişilerin genetik yapıları da belirleyici olur. Bunun yanında bir miktar da olsa alkol alınırsa, dürtü tetiklenir, kontrol azalır. Gençler yetiştiriliş tarzları ve aile ortamlarından da çok etkileniyor. Herhangi bir olumsuzluk ortamında yetişen çocuklar düzensiz davranışlar sergileyebilirler. Bakıma muhtaç, aciz durumdaki insanlardan yararlanma eğiliminde olmaları, yetiştikleri ortamdaki olumsuzlukları gösterir. Maalesef bu tür olaylar gitgide artarak devam edecek."

Düşürdüğü kart ele verdi

Cemile nineye tecavüze kalkışan Erkut P. ve Fettullah A., yaşlı kadının komşusu da olan Erkut P.’nin olay yerinde düşürdüğü SSK kartı sayesinde hemen yakalandılar.

Haberin Devamı

ZANLILAR TUTUKLANDI

Haberin Devamı

Gözaltına alınan Erkut P. ile arkadaşı Fettullah A., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

’Kapı komşuma sürünerek gittim’

/images/100/0x0/55ea9f7cf018fbb8f88c1926


TEK başına yaşadığı evine giren iki kişinin tecavüze kalkıştığı Cemile S., olayın şokunu uzun süre üzerinden atamadı. Gözleri moraran ve vücudunda darbe izleri saptanan yaşlı kadın, koluna giren komşularının yardımıyla geldiği karakolda, yaşadığı dehşeti anlattı. Odasında uyurken sabaha karşı camın kırılmasıyla uyandığını belirten Cemile S., ifadesinde şunları söyledi: "Camı kırılan pencereden odaya iki kişi girdi. Bunlardan biri ellerimi tutup yüzüme yastık bastırarak, direnip bağırmamı engellemeye çalıştı. Diğeri de pantolonunu çıkarıp bana tecavüze kalkıştı. Üzerimdekileri çıkarmaya çalışıyordu. Ben tüm gücümle direnip çırpındım. Sesimin çıktığı kadar bağırdım. Onlar da sesimi komşuların duyduğunu sanıp paniğe kapıldılar ve kapıdan kaçıp gittiler. Ayağa kalkacak takatim kalmamıştı, sürünerek komşuya gidip durumu söyledim, onlar da polis çağırdı." Zanlılar Erkut P. ve Fettullah A., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!