90'lık dedeyi cami avlusuna bırakıp gitmişler

Güncelleme Tarihi:

90lık dedeyi cami avlusuna bırakıp gitmişler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2001 01:40

Genelde çocuklarına bakamayan ailelerin ‘‘kurtuluş’’ olarak gördükleri cami avlusu, bu kez 90'lık bir dedeye ev sahipliği yaptı. Gözleri görmeyen, konuşmakta ve yürümekte güçlük çeken 90 yaşlarındaki Emin Yıldırımçakar yakınları tarafından Fatih'teki Tezgahtarlar Camisi'ne terk edildi. Emin Dede, Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği (YAKAD) tarafından himaye altına alındı.

Kendisinin bile hatırlayamadığı bir tarihte Siirt'te dünyaya gelen Emin Dede, İstiklal Savaşı'nda ailesini kaybedince çocuk yaşta yetim kaldı. Emin Yıldırımçakar, gençlik yıllarında İstanbul'a geldi. Hamallık yaparak geçimini sağlayan Yıldırımçakar, 30 yıl kadar önce geçirdiği bir rahatsızlık sonrası gözlerini kaybetti.

YAKINLARI KAYIP

O tarihten sonra tanıdıkları tarafından bakılan Emin Yıldırımçakar'ın talihsizlikler listesine son ekonomik krizle birlikte bir madde daha eklendi. Tamamen bakıma muhtaç Emin Yıldırımçakar, 3 gün önce Fatih, Zeyrekhane İtfaiye Caddesi üzerindeki Tezgahtarlar Camisi'nin avlusuna terk edildi. Yaşlı adama, ‘‘Sen burada biraz bekle biz geliyoruz’’ diyen yakınları, kayıplara karıştı.

Vatandaşların haber vermesi ile harekete geçen YAKAD, üç gün boyunca sokakta yatıp kalkan ve camiye gelenler tarafından karnı doyurulan 90'lık Emin Dede'ye yardım elini uzattı. Dernek Başkanı Zafer Özbilici, çaresiz dedeyi alarak, dernek ofisinin altındaki odaya yerleştirdi.

Bakımını YAKAD üstlendi

Emin Dede, Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği (YAKAD) tarafından himaye altına alındı. Gözleri görmeyen, kulakları tam işitmeyen Emin Dede, konuşup derdini bile anlatamıyor. YAKADBaşkanı Zafer Özbilici, ‘Bulduğumuzda perişan durumdaydı. Burada, elimizdeki kısıtlı imkanlarla ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yakınlarını bulana veya bir yere teslim edene kadar kendisine bakmaya çalışıyoruz. Son çare kendisini Darülaceze'ye yatırmaya çalışacağız’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!