80 yılda yapılanı 8 yılda sattılar

Güncelleme Tarihi:

80 yılda yapılanı 8 yılda sattılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2010 00:00

Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan’ın köşe yazarlarını patronlarına şikâyet etmesini eleştirdi, CHP iktidarında mutlaka hesap soracaklarını söyledi. Borç ve işsizliğe de dikkat çeken Baykal “Bu millet seksen yılda yaptı, bunlar sekiz yılda sattı” dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın gazete patronlarına yönelik, “Köşe yazarlarına hâkim olacaksın” çıkışına, “Böyle düşünen bir insanın siyasi saygınlık taşıması kabul edilemez. Türkiye’nin basın özgürlüğü birikimine, dünyanın basın özgürlüğü yaklaşımına meydan okuyor. Rockefeller türü gazetecilik öneriyor” tepkisini gösterdi. Baykal, “Başbakan ‘Herkes hesabını verecek. Kimse hesap sorulmasından azade değildir’ diyor. Doğru, herkes hesap veriyor; peki senden neden hesap sorulamıyor? CHP iktidarında tüm bunların hesabını sormayan namerttir” dedi. Baykal, Partisinin Adana İl Kongresi’nden Ankara’ya dönüşü sırasında, bir grup gazetecinin sorularını şöyle yanıtladı:

Rockefeller örneği

“Bilgisayar çağının öncesinde yani petrol ve otomotiv çağının zenginiydi Rockefeller. Hayatının son döneminde doktorları ailesine, ‘Kendisini üzecek haberler almaması sağlığı açısından daha iyi olur’ tavsiyesinde bulundular. Ancak Rockefeller çok iyi bir gazete okuyucusuydu. Ailesi onu üzmemenin yolunu özel olarak hazırlanmış gazete çıkartmakta buldu. Her gün okuduğu gazeteleri Rockefeller’ı mutlu edecek haberlerle, ona özel olarak bastırdılar. Başbakan da aynısını istiyor. Başbakan, kendisini üzmeyecek gazeteler görmek istiyor.

Türkiye’ye saygısızlık

Başbakanın direktifi onun siyasi zihniyetini ortaya koyması bakımından çok önemli bir örnek. Böyle düşünebilen bir insan ne demokrasiye, ne insan haklarına, ne de basın özgürlüğüne inanıyor demektir. Onun gerçek siyasi kimliğini anlamamız bakımından çok önemli bir açıklama. Başbakanın böyle bir talebi dile getirmesi Türkiye’ye yapılmış bir saygısızlık. Başbakan açıktan sansür ve baskı çağrısı yapıyor.”

Başbakan’ı üzmeyin

Baykal, dün partisinin Adana il kongresinde de şunları söyledi:

“Başbakan açıkça medya patronlarına, ‘Kendi düşüncelerini yansıtmalarına imkanı veriyorum diyerek bana gelip artistlik yapma’ demeye getiriyor. Ona kalsa, Türkiye’de kimse onu üzecek birşey yazamayacak. Seni üzecek birşey yazılmasın diyeceğine attığın adıma dikkat etsene. Attığın adımın nereye doğru olduğunu, sana birilerinin de zamanı gelince bir şeyler sorabileceğini düşünerek hayatını tanzim etsene.

Hesap soracağız

Başbakan, ‘Herkes hesabını verecek. Kimse hesap sorulmasından azade değildir’ diyor. Doğru, herkes hesap veriyor; peki senden neden bir türlü hesap sorulamıyor? Eğer siz herkese ahkam keser, herkese hesap sormaya kalrkar, ‘Böyle olacak’ derseniz, bilmelisinizki günün birinde de birileri çıkar, ‘Sen de gel şunların hesabın ver’ der. CHP iktidarında tüm bunların hesabın sormayan namerttir. Bu millet seksen yılda yaptı, bunlar sekiz yılda sattı. Bu Türkiye’nin temel gerçeğidir. Önümüzdeki dönem hesabı görülecek ana konu budur. Önümüzdeki dönem Türkiye’nin, AKP’yle hesaplaştığı dönem olacaktır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!