'80 milyon için yürüyoruz'

Güncelleme Tarihi:

80 milyon için yürüyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2017 00:23

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Adalet Yürüyüşü’nde 9’uncu günü geride bıraktı. Kılıçdaroğlu, “Yaptığımız yürüyüş kutsal bir yürüyüştür. Bunun bir partiyle, bir kişiyle, bir sivil toplum örgütüyle ilgisi yoktur. 80 milyonun adalet talebi için yürüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Adalet Yürüyüşü’nü Bolu il sınırında sürdürüyor. Kılıçdaroğlu, dün sabah Bolu’nun Yeniçağ ilçesi yakınlarında Şanalar köyündeki Yaşar Çelik Şair Dertli Kültür Parkı’nda kurulan kampta basın toplantısı düzenledi.

BERBEROĞLU İÇİN AYM’YE
Kılıçdaroğlu, “Güzel bir güneş var. Toplumun her kesiminden sağ olsunlar, destek veren vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız var. Onlara yürekten teşekkür ediyorum. Enis Berberoğlu’nun avukatları AYM’ye başvuracak. Bu da önemli bir aşama. Umuyorum, adalet yerini bulmuş olur. Yaptığımız yürüyüş, kutsal bir yürüyüştür. Bunun bir partiyle, bir kişiyle, bir sivil toplum örgütüyle ilgisi yok. 80 milyonun adalet talebi için yürüyoruz” dedi.

80 milyon için yürüyoruz

Yürüyüşe Kılıçdaroğlu’nun oğlu Kerem ile nişanlısı Mine Alşan da katıldı.

PROVOKASYONLARA ÖNLEM
Kılıçdaroğlu, açıklamanın ardından Şair Dertli’nin mezarını ziyaret etti. Dünkü yürüyüşte de hem polis hem de jandarma geniş güvenlik önlemleri uyguladı. Güvenlik güçleri, Yeniçağa ilçesi girişinde yol kenarında bozkurt işareti yapan bir grup ile yürüyenlerin arasında önlem aldı. Aynı şekilde yol kenarında yüksek sesle Mehter Marşı çalan bir vatandaşı da polis uyardı. Verilen molada yürüyüşe katılanlar provokasyonlara karşı uyarıldı.

Kılıçdaroğlu’na dün Türk Tabipler Birliği’nden (TTB) de destek geldi. TTB Başkanı Raşit Tükel, yöneticilerle birlikte yürüyüşe katıldı. Tükel, gazetecilere, “Sağlığın ancak toplumsal iyilik haliyle, demokrasiyle, adaletin sağlandığı bir ortamda toplumsal sağlığın olabileceğine inanıyoruz. Her türlü antidemokratik uygulamanın sona ermesini, adaletin sağlanmasını KHK’larla ihraç edilen tüm meslektaşlarımızın, kamu personelinin görevlerine iade edilmesini talep ediyoruz” dedi.

ERZİNCAN VE SAĞ DA KATILDI
Sanatçı Erdal Erzincan ve Tolga Sağ, şairler Ahmet Telli, Haydar Ergülen, Yaşar Miraç yürüyüşe katılan isimler arasında yer aldı. Erzincan ve Sağ, molada küçük bir konser de verdi. Gazetecilerle sohbet eden Erzincan, “Tarihi bir olay. Kılıçdaroğlu’nun attığı bu adım büyük bir sinerji yarattı. Çok heyecanlandık, adalet için biz de sorumluluk duyarak, bu yürüyüşte kalbimizle varız” dedi. Sağ ise “Burada olmak hem havayı hem heyecanı paylaşmak için beni de çok mutlu ediyor. Buranın Türkiye’de aynı heyecanı uyandırdığını görüyorum” diye konuştu.

GÜNEŞ ALTINDA YÜRÜYÜŞ
‘Adalet Yürüyüşü’ne Türkiye’nin dört bir yanından da destek gelmeye devam etti. Farklı illerden gelen partililer ve vatandaşlar, Kılıçdaroğlu’nu coşkuyla karşıladıktan sonra korteje katılarak yürüyüşü sürdürdü. Önceki günkü yağmur ve fırtınanın aksine yürüyüş güneş altında devam etti. Şişli Belediyesi hem mola yerlerinde hem de yol güzergâhında oluşturduğu stantlarda yürüyüşe katılanlara su ve meyve suyu dağıttı. 

80 milyon için yürüyoruz

ÇAV BELLA'LI KARŞILAMA: Kılıçdaroğlu’nun güzergâhı üzerine asılan “Asla yalnız yürümeyeceksin, bu halk peşinden gelecek” yazılı pankartlar dikkat çekerken, Yeniçağ girişinde, Mudanya Belediyesi Bandosu Kılıçdaroğu’nu ‘Çav Bella’ marşı ile karşıladı. Aynı bando ilçe çıkışında ve mola yerlerinde de Kılıçdaroğlu’na desteğini sürdürdü.

BAKMADAN GEÇME!