8 yıl sonra aynı son

Güncelleme Tarihi:

8 yıl sonra aynı son
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2004 01:51

Nur Cemaati liderlerinden Mehmet Kutlular'ın 17 yaşındaki kızı Vildan Kutlular'ın 8 yıl önce aşırı dozda eroinden ölmesinden sorumlu tutularak yargılanan Hayri Adıgüzel evinde altın vuruş yaptı.

YENİ Asya Gazetesi'nin sahibi, Nur Cemaati liderlerinden Mehmet Kutlular'ın kızı Vildan Kutlular'ın aşırı dozda eroinden ölmesinden sorumlu tutularak yargılanan Hayri Adıgüzel, Beyoğlu'ndaki evinde ölü bulundu. 33 yaşındaki Adıgüzel'in altın vuruş yaptığı belirlendi. Taksim, Sıraselviler'de 12 Eylül 1995'te Vildan Kutlular eroin komasına girerek hayatını kaybetmişti. Ozan isminde bir gencin, Vildan'ın Eyüp İmam Hatip Lisesi'ni bırakıp uyuşturucuyla tanışmasına sebep olduğu iddia edilmişti.

AĞUSTOSTA ŞARTLI TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Soruşturmayı derinleştiren polis, Ozan ismiyle bilinen gencin Hayri Adıgüzel olduğunu belirlemiş, yakalanan Adıgüzel tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu Vildan Kutlular'ın ölümüne sebep olmak suçuyla yargılanmıştı. Adıgüzel, 18 Ocak 1996'ya kadar hapis yattıktan sonra 1997 yılının Ağustos ayında eroin alacak para bulamayınca arkadaşıyla birlikte bir kuyumcuyu soydu. Gasp ve soyguna teşebbüs suçlarından 20 ay hapis cezasına çarptırılan Hayri Adıgüzel Bayrampaşa Cezaevi'ndeki silahlı çatışma ve adam öldürme olaylarına adı karıştığı için cezası 44 yıla çıktı. Dörtbuçuk yıl hapis yatan Adıgüzel, Ağustos 2002'de şartlı tahliye edildi.

CESEDİNİ EVİNDE ARKADAŞLARI BULDU

Yapılan ropörtajlarda 12 yaşında esrara, 19 yaşında da eroine başladığını söyleyen Hayri Adıgüzel'in hikayesi beş gün önce Beyoğlu Tophane'deki evinde sona erdi. Boğazkesen Caddesi, Cicim Sokak, 4 numarada bulunan apartmanın en üst katındaki 4 numaralı daireye kısa süre önce taşınan Adıgüzel'den haber alamayan arkadaşları, gittikleri evinde bağımlı genci ölü olarak buldu. Polisin incelemesi sonucu altın vuruş yaptığı belirlenen Hayri Adıgüzel'in cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

‘Kanına giren eroin sana savaş açıyor’

AŞIRI dozda eroinden ölen 33 yaşındaki Hayri Adıgüzel, hapishanedeyken yazdığı günlükleri kitap olarak yayınlatacağını belirterek şunları söylemişti: ‘‘Kitabımın adı 'Çığlık' olacak. Gençlere yol göstermek istiyorum. Yaşadıklarımdan ders çıkartsınlar. Eroin insanın hayatına bir kere girdikten sonra kolay kolay çıkmıyor. Kanına karışan madde sana savaş açıyor, ölümünü istiyor. Dozajı artırdıkça daha fazlasını istiyorsun. Zamanla bilinçaltına kazınıyor, hayatını mahvediyor.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!