76 kiloluk Merve 2 ayda 3.5 kilo verdi

Güncelleme Tarihi:

76 kiloluk Merve 2 ayda 3.5 kilo verdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2007 17:27

DİYARBAKIR'ın Ergani İlçesi'nde, 7 yaşında 76 kiloya ulaşan Merve Aslan'ın tedavisi diyetisyenlerin denetiminde evde sürüyor.

Uygulanan diyet ile 2 ayda 3.5 kilo veren Merve'nin yapılan kontrolde beli, kalça ve göğsünün inceldiği gözlendi. Boyu da 3 santim uzayan Merve'nin yardım almadan tek başına yürüyebildiği görüldü. Diyetisyen Gonca Pınarbaşı, çocuklara kilo verdirmenin zor olduğunu belirterek, Merve Aslan için büyük mesafe kaydettiklerini söyledi.
Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde oturan Merve Aslan 7 yaşında olmasına rağmen kilosunun 76'ya çıkması nedeniyle rahat hareket edemeyerek okula gidemedi. Diyarbakır Çocuk Hastanesi'nde tedavi altına alınan ve uygulanan diyet ile evde tedavisi süren Merve, 2 ayda 3.5 kilo verdi. Bugün babası Ramazan Aslan ile Çocuk Hastanesi'ne kontrole gelen Merve Aslan, burada diyetisyen Gonca Pınarbaşı tarafından kontrol edildi.

Ailesi tarafından ‘sürpriz' olsun diye 2 aydan bu yana tartılmayan Merve'nin 3.5 kilo verdiği ve 72.5 kiloya indiği, belinin 10 santim, kalçasının 4 santim ve göğsünün 3 santim inceldiği gözlendi. Merve Aslan'ın zayıflamaya başlaması ailesini mutlu ederken, boyunun 3 santim uzadığı görüldü. Baba Ramazan Aslan, kızının evde verilen diyeti uyguladığını ve kendisinin artık fazla bir şey yemek istemediğini anlatırken, “Kızım okula gitmek istiyor. Bunun için zayıflaması gerektiğinin farkına varmış. Büyüdüğü için artık bu kilolardan kurtulmak istiyor. Evde sadece kendisine yoğurt, meyve, kepekli ekmek ve ara sıra kendi yemeklerimizden veriyoruz” dedi.

Merve Aslan'ı kontrol altında tutan diyetisyen Gonca Pınarbaşı ise, ‘Yemek yeme’ denilemeyeceği için çocukları zayıflatmanın çok zor olduğunu bildirirken, “Merve için büyük aşama kaydettik. 2 ayda 3.5 kilo vermesi, incelmesi ve boyunun uzaması önemlidir. Artık kendi başına yardım almadan yürüyebiliyor. Merve'yi zamanla eski kilosuna kavuşturacağız” diye konuştu.

Ramazan- Garibe Aslan çifti aşırı kiloları nedeniyle okula gidemeyen kızları Merve için yardım isterken Diyarbakır Valisi Efkan Ala tedavisini üstlenmıştı. Hormonal bozukluğa rastlanmayan Merve'nin diyet ile zayıflatılmasına karar verilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!