'Aslan be... Arkasında milyonlar var'

Güncelleme Tarihi:

Aslan be... Arkasında milyonlar var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2007 00:00

Kemal Anadol'un Meclis'teki konuşmasını televizyondan izleyen Baykal "Aslan be...Arkasında milyonlar var” dedi.

Haberin Devamı

Meclis'ten kare kare Cumhurbaşkanlığı seçimleri...
Hürriyet 
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunun sonucunu bekleyeceklerini, daha sonra Anayasa Mahkemesine gideceklerini açıkladı.

Baykal, Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili TBMM Genel Kurul çalışmalarını, CHP milletvekilleriyle birlikte Meclisteki odasında takip etti.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'un Genel Kurul'da usul tartışması yaşandığı sıradaki tutumunu öven Baykal, “Aslan be...Arkasında milyonlar var” ifadesini kullandı.
   
"367 İŞİ CİDDİDİR”
   
Anayasa Mahkemesine yapılacak başvuru dilekçesini de imzalayan Deniz Baykal gazetecilerin soruları üzerine, Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunun sonucunu bekleyeceklerini ve daha sonra Anayasa Mahkemesine başvurularını yapacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Bir yıl önce Cumhurbaşkanı seçiminin milletvekili seçiminden sonra yapılmasını söylediklerini anımsatan Baykal, Türkiye'ye ısrarlı bunu anlattıklarını kaydetti.

CHP lideri Baykal, DYP'nin ve Anavatan Partisi'nin yanısıra vatandaşın da ”önce milletvekili seçimi” dediğini ifade etti.Hürriyet

“367 işi ciddidir” diyen Baykal, AK Parti'nin paniğe kapıldığını öne sürdü.
   
CHP'Lİ KATİP ÜYELERE TELEFON

CHP'li Kemal Anadol toplantı yeter sayısı için yoklanma istedi. Meclis Başkanı Bülen Arınç ise talebi geri çevirdi.    

Bu arada Genel Kurulda CHP'li katip üyeler Ahmet Küçük ve Yaşar Tüzün'ün görev yapması üzerine Deniz Baykal, “Hiç gereği yok. Bizimkilerin çıkması lazım” dedi.

Bunun üzerine Küçük ve Tüzün'e telefon açılarak Genel Kuruldan çıkmaları istendi.

 

 

 

 

CHP Başkan Vekili  Kemal Anadol, önce CHP sıralarından konuşarak yoklama yapılmasını istedi. Meclis Başkanı Arınç, bu isteği reddetti. Ardından Anadol, kürsüye gelerek, cumhurbaşkanlığı seçimi için 367 milletvekili katılım sayısının olması gerektiğini ve yapılmadığı takdirde seçimin geçerli olmayacağını söyledi. 

Arınç, "CHP'li 20 arkadaşlarınız Meclise gelsin, oylama yapayım" dedi 

 ANADOL'UN KONUŞMASI - 1. BÖLÜM Video

 ANADOL'UN KONUŞMASI - 2. BÖLÜM - Video

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!