6 yağmacıya suçüstü

Güncelleme Tarihi:

6 yağmacıya suçüstü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Deprem bölgesine takviye güvenlik ekipleri gönderilmesine rağmen, yağmacı ve hırsızlar cirit atıyor. Gölcük'te 6 hırsız, çaldıklarıyla birlikte yakalandı. Yalova'da depremde ölen bir avukatın otomobiliyle 30 bin doları ve ziynet eşyası çalındı.

Deprem bölgesinde alınan tüm önlemlere karşın, yağmacı ve hırsızlar cirit atıyor. Bölgeye dışardan gelen yağmacı ve hırsızların yanında, zengin kişilerin paralarıyla değerli eşyasının alınması da bölge içinden bazı vicdansızların işbaşında olduğunu gösteriyor.

Yalova'da Yüksel Sitesi'ndeki evinin korkunç depremde yerle bir olmasıyla yaşımını yitiren emekli avukat Sevim Erben'in evinin önündeki otomobiliyle, 30 bin doları ve ziynet eşyası, kimliği belirsiz kişilerce çalındı.

Evinde yalnız yaşayan Erben'in depremde yaşamını yitirdiğini duyarak Yalova'ya gelen yakınları, emekli avukatı toprağa verdi. Erben'in evinin önünde park halindeki Ford Taunus marka otomobili ise yakınları cenaze işlemiyle uğraşırken çalındı. Sevim Erben'in Yalova'daki arkadaşları, cenaze için yakınlarına emekli avukatın Samsonite marka bej renkli kozmetik çantasında 30 bin dolar, birkaç milyar lira ve ziynet eşyası bulunduğunu söylediler. Ancak evde yapılan tüm aramalara karşın bu çanta da paralar ve ziynet eşyası da bulunamadı. Komşuları, depremin ikinci günü çantayı Sevim Erben'in evine yardım için girip çıkan bir kadının elinde gördüklerini söylediler.

ASKER YAKALADI

Güvenlik güçlerinin aldığı sıkı önleme karşın Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde boşaltılan evleri soyan 6 hırsız suçüstü yakalandı. İlçeye yardım gönüllüsü olarak geldiklerini söyleyen Kenan Dalkıran, Raif Kurcu, Kadir Yavuz, Hüseyin Yavuz, Ahmet Aslan ve Salih Akkuş, çaldıkları eşyayı apartmandan çıkarırken, devriye gezen askerler tarafından yakalandı. Gölcük'ün çeşitli mahallelerinde gece polis ve askerlerle yağmacılar arasında sokak aralarında kovalamaca yaşandı.

Bu arada deprem bölgesine çevre illerden çok sayıda takviye polis ekibi getirildi.

YANLIŞ ANLAŞILMA

Öte yandan Samsun Valisi Metin İlyas Aksoy, İzmit'te hırsızlık yaparken gözaltına alınan 11 kişinin yardım etmek için kente gidenler olduğunu söyledi. Olayın araştırıldığını dile getiren Aksoy, ‘‘Hırsızlık yaptığı iddiasıyla gözlem altına alınan 11 kişi, Bursa'daki Samsunlular Derneği Yöneticileri ve üyeleridir. Topladıkları erzakı dağıtmak için İzmit'e gitmişlerdir. Vatandaşlarla çıkan tartışma sonrası polis tarafından gözlem altına alınmış, ardından serbest bırakılmışlardır. Haber yanlış anlaşılmadır’’ diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!