6 mahkum, soygun için kaçmış

Güncelleme Tarihi:

6 mahkum, soygun için kaçmış
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2007 15:20

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi Kapalı Cezaevi'nden geçen çarşamba gecesi firar eden 6 hükümlünün kaçışlarının arkasındaki sır perdesi aralandı. Çanakkale'de bir kuyumcu dükkanı soymak için plan yapan firarilerin İstanbul'a otomobil bulmak için giden arkadaşları Yıldıray Yörük ve Ceylan Koyuncu'nun dönmemesi üzerine dağılma kararı aldıklarını ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Çerkezköy Kapalı Cezaevi'nden 20 Haziran gecesi kaçan 6 mahkumun firarının ayrıntıları ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında ulaşılan bilgilere göre, 6 mahkum kaçmadan önce Çanakkale'de bir kuyumcuyu soymak için plan yaptı. Cezaevinde infaz koruma memurları ve jandarmayı etkisiz hale getirdikten sonra kaçan 6 firari geceyi Halaçlı yolu üzerindeki bir su deposunda geçirdi. Plan gereği Yıldıray Yörük ve Ceylan Koyuncu tren yolunu takip ederek İstanbul Silivri'ye giderek otomobil bulmak üzere gruptan bir iki saat sonra dönmek üzere ayrıldı. Su deposunda kalan gruptakiler Hüseyin Demirkıran, Hakan Aydemir, Yusuf Aslan ve Mustafa Çayır, acıkınca Sayalar Köyü'nde giderek alışveriş yaparak İstanbul'a giden arkadaşlarını beklemeye başladı.

DÖNMEDİLER

İstanbul'a otomobil bulmak için giden Yörük ve Koyunca, planlanan saatte dönmeyince bekleyen diğer arkadaşları paniğe kapıldı. Bunun üzerine depoda kalanlar ayrılmaya ve herkesin başının çaresine bakma kararı aldı. Firarilerden Hüseyin Demirkıran ve Hakan Aydemir Çerkezköy'e, Yusuf Aslan ve Mustafa Çayır da İstanbul'a gitti.
Firarilerde ilgili her türlü bilgiye değerlendiren jandarma ekipleri önce Hüseyin Demirkıran ve Hakan Aydemir'i Çerkezköy'de yapılan operasyonla, ardından da Mustafa Çayır'ı İstanbul Ümraniye'de yakaladı. Ceyhan Koyuncu ise Çerkezköy jandarmasına gelerek teslim oldu. Yıldıray Yörük İstanbul Kumburgaz'da Yusuf Aslan ise Sultanbeyli'de yakalanmıştı. Böylece 6 kaçağın özgürlük hayali kısa sürdü ve 6 gün içinde hepsi yakalanarak Tekirdağ F Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.


 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!