50 bin kişi kaçıyor

Güncelleme Tarihi:

50 bin kişi kaçıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2002 01:45

Yağmurların ardından sel alarmı verilen Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da olağanüstü hal ilan edildi. 50 bin kişinin tahliyesine başlandı.

Başta Avrupa olmak üzere tüm dünyayı vuran seller Çek Cumhuriyeti'nde de 7 can aldı. Kabaran Vltava nehri Prag'ı tehdit ediyor. Tarihinin en büyük sel felaketine uğrayan başkentte tahliye için şafakla birlikte harekete geçildi. Gönüllüler ve askerler seferber oldu. Kum torbalarıyla beton setler oluşturuldu.

Sirenli uyarı

Prag Belediye Başkanı Igor Nemec felaketi şöyle anlattı: ‘‘Tahliyenin bundan sonraki aşamasını haber vermek için sirenler çalacak. Şiddetli yağışlar yüzünden Vltava'daki baraj kapaklarını açtık. 1890'dan bu yana nehir ilk kez bu kadar yükseldi. Kabaran nehrin, kenti her zamanki baskınlardan 20 kat güçlü bir şekilde vurmasından korkuluyor. Sel sonrasında yağmalamaya karşı polis ve asker olağanüstü önlemler aldı.’’

Kurban sayısı: 77

Avrupa'da sel kurbanı sayısı 77'ye çıktı. Almanya'rır Bavyera eyaletinde olağanüstü hal ilan edildi. Alpler'e giden karayolu ulaşıma kapatıldı. Avusturya'nın üçte ikisi selden etkilendi. Tuna başta olmak üzere nehirler saat başı 1 metre yükseliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!