5 yeni film vizyonda

Güncelleme Tarihi:

5 yeni film vizyonda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2010 01:59

Bu hafta sinemalarda 3 tanesi yerli olmak üzere toplam 5 film vizyona giriyor.

Haberin Devamı

SAMMY'NİN MACERALARI - SAMMY'S ADVENTURE'S: THE SECRET PASSAGE

California'da doğan küçük deniz kaplumbağası Sammy'nin maceralarını anlatan animasyon filmin seslendirmelerini de Melanie Griffith, Isabelle Fuhrman gibi ünlü isimler yapıyor.

Sammy'nin Maceraları filminin konusu:

California’da bir kumsalda doğduktan kısa bir süre sonra denize ulaşmaya çalışan deniz kaplumbağası Sammy, yumurtadan yeni çıkmış Shelly adlı şirin bir yavru kaplumbağayla karşılaşır. Ancak hayatının aşkını bulmasıyla kaybetmesi bir olur. Tüm kaplumbağaların doğdukları kumsala geri dönmeden önce yaptıkları okyanus geçişleriyle dolu destansı yolculukta, Sammy, Shelly ile tekrar karşılaşma umuduyla her tehlikeyi atlatır. En iyi dostu olan Ray ile, insanların gezegene nasıl zarar verdiklerini yakından görür. Ancak, yine başka insanlar tarafından kurtarılır. Piranalar ile savaşır, bir balık kartalından kaçar ve esrarengiz, gizli bir geçit arar. Ve bir gün, sayısız maceralardan ve kıl payı kurtuluşlardan sonra, Sammy Shelly’i bulur. O da onu hiç unutmamıştır…

Haberin Devamı

SAMMY'NİN MACERALARI FİLMİNDEN KARELER - FOTO GALERİ

ÇOĞUNLUK

Yönetmenliğini Seren Yüce’nin yaptığı, Venedik Film Festivali’nde Geleceğin Aslanı (Lion of the Future) ödülünü alan Yeni Sinemacılar’ın yeni filmi Çoğunluk 15 Ekim 2010 Cuma günü sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Özen Film dağıtımıyla ile vizyona girecek film İstanbul’la beraber Ankara, Bursa, İzmir, Konya, Malatya ve Diyarbakır’da izleyici ile buluşacak.

Çoğunluk filminin konusu:

Mertkan, babasının inşaatlarının getir götür işlerine bakar, arkadaşlarla alışveriş merkezlerinde sağı solu keser, arabayla turlar. Ne zaman ki Gül ile tanışır, boşluğu ve basitliği değerlendirmek için bir fırsat çıkar karşısına. Ne var ki babası Gül’ün kökeni konusunda şüphecidir. Ayrımcılıkla karşılaştığı ilk anda ona teslim olan Mertkan, çoğunluğa uyar, babasının kendisi için çizdiği yolda hayatına bir anlam bulur.

ÇOĞUNLUK FİLMİNDEN KARELER - FOTO GALERİ

MAHPEYKER: KÖSEM SULTAN

Ana karakterleri Selda Alkor, Damla Sönmez, Gökhan Mumcu, Selda Özer , Ayten Soykök, Suavi Eren ,Öykü Çelik , Başak Parlak, Uğur Kıvılcım ve Mansur Ark’ın canlandırdıkları yapımın senaryosu Avni Özgürel’e ait.. Proje Ayfer Özgürel’in yapımcılığı , Gökhan Atılmış’ın görüntü yönetmenliği ,Tarkan Özel’in yönetmenliğinde hayata geçirildi. Uyg. Yapımcılığını Belgin Baştürk’ün üstlendiği projenin müzikleri ise Emre Dündar imzası taşıyor..

Haberin Devamı

Mahpeyker: Kösem Sultan filminin konusu:

Mahpeyker, çocuk yaşında esir kafilesiyle İstanbul’a getirilip bir ailenin yanına evlatlık olarak verilen genç kızın Osmanlı İmparatorluğu’nu yönetme gücünü elde edecek seviyeye tırmanışının hikayesi.

Talihin kendisini Topkapı Sarayı’na sürükleyip Sultan 1. Ahmet’le karşılaştırdığı Emine, saray geleneklerine aykırı olmasına, padişahın annesi Handan Sultan ve Topkapı Sarayı Haremi’nin tek hakimi olan Büyük Valide Safiye Sultan’ın muhalefetine rağmen 1. Ahmet’in kararından vazgeçmemesi neticesi nikahlanır ve Ahmet’in taktığı Mahpeyker adını alır. Safiye ve Handan sultanlar evlilikten duydukları hoşnutsuzluk nedeniye Mahpeyker’i ‘Saray adetlerine alışsın, yol yordam öğrensin’ gerekçesiyle padişahın yanından uzaklaştırır ilgisini kendi buldukları Mahfiruz’a yönlendirip Mahpeyker’i unutturmaya çalışırlar.

Ahmet’in ne zaman sorsa ‘Eğitimi devam ediyor’ cevabını aldığı süreçte Mahpeyker haremin iki güçlü kadının emriyle hırpalanır, ezilir ve Mahfiruz, Sultan Ahmet’in doğan ilk çocuklarının annesi olarak haremde itibar kazanır. Ümitsizliğe kapılan Mahpeyker’in talihi bir kez daha saraydan kaçmaya kalkışıp yakalandığı an tersine döner. Sultan Ahmet, Mahpeyker’le bir araya gelmesini büyükanne ve annesinin engellediğini öğrendikten sonra kendisine söylenenlere inanmakla hata yaptığını anlayıp ayrılmamak üzere Mahpeyker’le bir araya gelir...

Hanım Sultan mevkiine yükseldikten sonra Osmanlı Sarayı’nın gördüğü son büyük aşkı yaşayan Kösem Mahpeyker, 1. Ahmed’in 28 yaşında hastalanıp ölmesiyle Sultan Mustafa ve Genç Osman’ın kısa süreli saltanatları döneminde konumunu yitirse de, 10 yaşındaki oğlu 4. Murat’ın tahta çıkmasıyla onun ülke yönetim sorumluluğunu üstlenecek yaşa gelmesine kadar on yıl Saltanat Naibi olarak imparatorluğu yönetir. Sultan Ahmet’in son verdiği kardeş katli uygulamasını tekrardan başlatan 4. Murat’ın hayatta kalan tek şehzade İbrahim’i öldürtmesinin önüne geçmesiyle Osmanlı hanedanının son bulmasını engelleyen Mahpeyker Kösem bundan sonra geçmişte sahip olduğu büyük güç ve iktidarı yeniden elde etmek için, darbe, suikast dahil her yolu kullanarak mücadeleye girişecektir.

Haberin Devamı

MAHPEYKER: KÖSEM SULTAN FİLMİNDEN KARELER - FOTO GALERİ

MAHPEYKER: KÖSEM SULTAN FİLMİNİN FRAGMANI - WEB TV

AYLA: TEK BEDEN İKİ HAYAT

Yönetmen Su Turhan, çektiği ilk sinema filminde, Türk köklerinden gelen değerlerin korunması ve batılı değerlerin özgürlüğü arasında kendisi için geçiş yolları arayan genç bir kadının hayat hikayesini didaktik olmayan, anlayışlı bir tarzda ele alıyor.

Ayla: Tek Beden İki Hayat:

Ayla, ailesinin savunduğu değerleri reddederek Münih’te ailesinden tamamen kopuk ikili bir hayat sürmektedir. Gündüzleri çocuk yuvasında çalışıp, geceleri de bir gece kulübünde vestiyerlik yapar. Zaman içinde tanıştığı ince ruhlu bir fotoğrafçı olan Ayhan’a aşık olur. Ayla bu sırada kendisinden acilen yardım isteyen bir yuva öğrencisinin annesini evine alır. Eşinden ayrılmasına kesinlikle karşı olan tutucu ailesinden saklanmak zorunda kalan Hatice Ayla’ya sığınmıştır. Ayla bir tesadüf sonucu, sevdiği Ayhan’ın, Hatice’nin çok korktuğu ağabeyi olduğunu öğrenince büyük bir hayal kırıklığına uğrayarak Ayhan’a olan güvenini kaybeder.

Haberin Devamı

AYLA: TEK BEDENDE İKİ HAYAT FİLMİNDEN KARELER - FOTO GALERİ

RED

Robert Schwentke’in yönettiği (The Time Traveler’s Wife, Flightplan) Jon Hoeber ve  Erich Hoeber (Whiteout, Montana)’ın senaryosunu yazdığı, Summit Entertainment filmi RED’in yapımı di Bonaventura Pictures’dan Lorenzo di Bonaventura ve Mark Vahradian (Salt, Transformers, Transformers: Revenge of the Fallen)’a ait.

Red filminin konusu:

Eski bir CIA ajanı olan Frank Moses (Bruce Willis) yalnız ve sessiz bir hayat sürmektedir.  Ta ki, yüksek teknoloji sahibi bir ekip onu öldürmeye kalkışıncaya kadar. Kimliğinin ortaya çıkması ve çok önem verdiği bir kadın olan Sarah (Mary-Louise Parker)’nın hayatının tehlikeye girmesi üzerine Frank eski takımını toparlar ve son bir yaşam savaşı vermeye başlarlar.

Haberin Devamı

DC Comics’in yayınladığı, Warren Ellis ve Cully Hamner’ın yazdığı  kült grafik romandan uyarlanan RED başrollerinde Bruce Willis, Oscar ödüllü Morgan Freeman, Oscar®-adayı John Malkovich ve Oscar ®-sahibi Helen Mirren’ın yer aldığı enerji dolu bir aksiyon-komedi.

Frank (Willis), Joe (Freeman), Marvin (Malkovich) ve Victoria (Mirren) CIA’in eski favori gizli ajanlarında biriyken, bildikleri sırlar onları örgütün favori hedefleri haline getirir. Şimdi etrafları bir suikast ile çevriliyken, ortak yeteneklerini, deneyimlerini ve ekip ruhlarını biraraya getirerek peşlerine düşen tehlikeden kaçabiliyorlar. Takım, aralarına sivil Sarah (Parker)’ı da alarak ülke çapında imkansız misyona soyunup CIA merkezinin asıl sırlarını ortaya çıkarmaya koyuluyorlar, bu esnada da çok büyük bir suikastten ve devlet tarihinde gizli örtbaslardan haberdar oluyorlar.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!