5.5 ayda serbest

Güncelleme Tarihi:

5.5 ayda serbest
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2016 00:37

CUMHURİYET gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Can Dündar’ın 6 Mayıs’ta Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın önünde silahlı saldırıya uğraması ve NTV muhabiri Yağız Şenkal’ın yaralanmasına ilişkin davanın tutukluğu sanığı Murat Şahin, delillerin toplanmış olması ve tutuklu kaldığı süre dikkate alınarak 5.5 ay sonra tahliye edildi.

Haberin Devamı

İstanbul 28’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya 4 yıldan 12 yıl 10 aya kadar hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanık Murat Şahin ve tutuksuz yargılanan Habip Ergün Celep ile saldırı sırasında ayağından yaralanan NTV muhabiri Yağız Şenkal katıldı. Şahin’in avukatı Hayrettin Sanır “İddianamede belirtilen suçlar karşısında alt ve üst sınırlar değerlendirildiğinde ve infaz yasası dikkate alındığında tutukluluğun devamı halinde mağduriyete sebep verilecektir. Tahliyesine karar verilmesini talep ediyoruz” dedi.

Müşteki Şenkal ise şikâyetçi olduğunu söyledi. Hâkim, atılı suçun niteliği, delillerin büyük kısmının toplanmış olması ve tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak Şahin’in tahliyesine karar verdi. Can Dündar’a silahlı saldırı anında yaralanan NTV muhabiri Yağız Şenkal, karar sonrası şu tweet’i attı: “Adaletin sağlandığı binanın önünde ateş edip, adam yaralayıp 5.5 ayda tahliye olduğun ülkeye Türkiye denir.”

BAKMADAN GEÇME!