'40 yıl önceydi… Kızlar da çok küçük değildi'

Güncelleme Tarihi:

40 yıl önceydi… Kızlar da çok küçük değildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2012 00:00

BBC Genel Müdürü George Entwistle’ın dün sabah, Jimmy Savile soruşturması kapsamında ifadesine başvuruldu.

Haberin Devamı

Avam Kamarası'nda yaklaşık iki saat boyunca Kültür ve Medya Komisyonu'nun sorularını yanıtlayan Entwistle, başta Newsnight editörü Peter Rippon olmak üzere çalışma arkadaşlarını suçladı.

Genel Müdür ayrıca, yeni ortaya atılan dokuz taciz iddiasını da doğruladı.

Komite'nin "Savile hakkında çıkan haberlere ilgisiz kalmakla" suçladığı Entwistle, Newsnight hikayesini Londra Oteli'ndeki bir etkinlik sırasında yemekteyken öğrendiğini söyledi. Entwistle, "-iş açısından- yoğun bir yemekti, aşırı ilgi göstermek istemedim" diye konuştu.

E-POSTA SIZDIRILDI

Haberin Devamı

Savile soruşturmasında bir diğer gelişme ise Peter Rippon'ın Newsnight'ta görev alan BBC çalışanı Liz Mackean yolladığı bir e-postanın Channel 4 News tarafından sızdırılması.
 
Rippon'ın bu e-postada Mackean'e, Savile ile ilgili iddiaların üstüne gidilmeyişini açıklamak için, “40 yıl önceydi... Kızlar ergendi, çok da küçük değillerdi” yazdığı öne sürüldü.

Mackean, Rippon'ı BBC1'i konuyla ilgili olarak uyarmamakla suçladı.

PROGRAMDAN ÖNCE İSTİFA

Dün akşam BBC'de yayınlanan Panaroma isimli haber programında, Newsnight'ın program sorumlusu Peter Rippon’ın Savile ile ilgili araştırmanın üstünü örtüp örtmediğine ilişkin önemli iddialara yer verildi. Programda ayrıca Newsnight ekibinin o dönemde kurbanlardan biriyle yaptığı ve yayınlanmayan röportaj yer aldı.

Ancak bu programın yayına girmesine saatler kala, BBC tarafından da, belgeseli yayınlamama gerekçeleri yetersiz bulunarak suçlanan Rippon'ın istifa haberi geldi.

CİNSEL TACİZ SUÇLAMASI

Geçen yıl ölen Jimmy Savile 40 yılı aşkın kariyeri boyunca çoğu reşit olmayan, çok sayıda genç kıza cinsel tacizde bulunmakla suçlanıyor.

Haberin Devamı

Sir ünvanı da alan Savile'in BBC binalarında, hastanelerde, davranış bozukluğu olan kızların gittiği okullarda kimileri 12-14 yaşında çok sayıda genç kızı taciz ettiği iddiaları var.

BBC ise Savile'in ölümünden hemen sonra bu iddiaları gündeme getirecek bir program hazırlayan muhabirlerini durdurmakla itham ediliyor.

BBC araştırmayı durdurma kararının tamamen editoryal sebeplerle alındığını söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!