40 dikişlik iftar

Güncelleme Tarihi:

40 dikişlik iftar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2015 01:41

Beyoğlu’nda Murat Özcan, iftar çadırında sıra beklerken iddiaya göre zabıtalarca dövüldü. Kafasına 40 dikiş atılan genç bir hafta yoğun bakımda kaldı. Babaannesi Hatice Özcan “Benim için gitti, ölümden döndü” diye ağladı.

Haberin Devamı

ADANA’da yaşayan Murat Özcan (19) çalışmak için aylar önce babaannesi Hatice Özcan (77) ile birlikte İstanbul’a geldi. İnşaatlarda çalışan Özcan, geçen hafta cuma, kuzeniyle birlikte Taksim Meydanı’nda Beyoğlu Belediyesi’nce kurulan iftar çadırına yemek almak için gitti. Sırada bekleyen Özcan, zabıta memurları ile kavga eden bir grubun ortasında kaldı. İddiaya göre bir zabıta memuru, Özcan’ın kafasına sopayla vurdu. Bilinci kapanan Özcan’ın kafasında derin bir yarık oluşunca hastaneye kaldırıldı. Bir hafta yoğun bakımda tedavi gören Özcan, önceki gün gözlerini açtı. Özcan olay anını şöyle anlattı: “Kuzenimle iftar alanına giriyorduk. Zabıtalar o sırada başka bir grupla tartışıyordu. Birden kavga çıktı. Arada kaldık. Bir zabıta kafama sopayla vurdu. O an bilincim kapandı. Sonra gözümü hastanede açtım. Kafama 40 dikiş atmışlar. Zabıtalardan şikâyetçi oldum.”

Haberin Devamı


‘ALAKASINI BİLMİYORUZ’


Olayla ilgili belediye yetkilileri ise şu açıklamayı yaptı: “Eli sopalı 10 kişilik grup iftar alanına gelerek zabıtaya saldırdı, arbede yaşandı. Kafasından yaralanan bu kişi olayla alakalı mı bilmiyoruz. İncelemelerimiz devam ediyor.”

DÜNYAM BAŞIMA YIKILDI

BEYOĞLU sokaklarında mendil satarak geçimini sağlayan gözüyaşlı babaanne Hatice Özcan, olay günü ve sonrasını anlattı: “Evde otururken ‘Nene sana yemek getireceğim’ diyerek evden çıktı. Bir saat sonra komşular haber verdi. Dünyam başıma yıkıldı. Günlerce hastanede yaşlı başıma bekledim. Gündüzleri de Beyoğlu’na gelip mendil sattım, torunumun ihtiyaçlarını karşılamak için. Onu bu hale getirenler cezalandırılsın.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!