3'üncü Babıali Şenlikleri başlıyor

Güncelleme Tarihi:

3üncü Babıali Şenlikleri başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2010 15:15

Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin (TGC) düzenlediği "Babıali Şenliği", 16-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en büyük gazetecilik meslek örgütü  olan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti; gazeteciler arasındaki dayanışmayı güçlendirmek ve gündemdeki sorunları paylaşmak amacıyla üç yıl önce başlattığı Babıali Şenlikleri’ni bu yıl 30 Eylül-3 Ekim tarihlerinde gerçekleştirecek.

Bir zamanlar basının başkenti olan tarihi yarımadayı yeniden gazeteciler, yazarlar ve televizyoncularla buluşturan etkinliklerimiz, katılan yeni medya kuruluşları ve yayınevleri ile hedeflediğimiz doğrultuda geleneksel olma yolunda ilerliyor. Daha önceki yıllarda olduğu gibi 2010’da da Sultanahmet Parkı/Mehmet Akif Ersoy Parkı’nda düzenlenen 3. Babıali Şenliği; İstanbul Valiliği,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür A.Ş. ve Fatih Belediyesi  işbirliği ile gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Üniversiteler, sağlık kuruluşları ve çeşitli sektörlerden sponsorların da destek verdiği şenlikte, yazılı, görsel ve işitsel medyanın önde gelen kuruluşları geçen iki yılda olduğu gibi bu yıl da yazarlarının imza günleri, programcıların canlı yayınları ile şenliğe katkı sağlıyor. Halkın büyük ilgi gösterdiği etkinliklerde ayrıca, konserler, sergi ve paneller düzenleniyor.

İŞTE FESTİVALİN PROGRAMI

 

ESKİ BABIALİ SOHBETLERİ -1 Ekim Cuma Saat 16:00  

Yer: Sultanahmet Parkı-Amfi Tiyatro

Gazeteciliğin usta isimleri bu panelde Eski Babıali ruhunu dinleyicilerle paylaşacak. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Senatosu Başkanı Nail Güreli’nin yöneteceği panele gazeteci ve yazar Prof. Dr.  Hıfzı Topuz, Şükran Soner, Zeynep Oral ve Oktay Verel katılacak.

/images/100/0x0/55ea5271f018fbb8f8785083

MEDYA DEMOKRASİYE NASIL BAKIYOR?” PANELİ-2 Ekim Saat 16:00

Yer: Sultanahmet Parkı-Amfi Tiyatro

Radikal Yazarı Altan Öymen’in yöneteceği panele Hürriyet Gazetesi yazarı  Sedat Ergin ve Yeni Şafak Gazetesi Kürşat Bumin katılıyor.

“GELECEĞİN GAZETECİLERİ KONUŞUYOR” PANELİ 3 Ekim Pazar Saat: 16:00

Haberin Devamı

Yer: Sultanahmet Parkı-Amfi Tiyatro

Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Haluk Şahin’in yöneteceği panele iletişim fakültesi son sınıf öğrencileri katılacak ve gazetecilik mesleğine dönük kaygılarını ve umutlarını dile getirecek.

MEDYA GÖZÜYLE ENGELLİLER PANELİ  3 Ekim Pazar Saat: 14:00

Yer: Sultanahmet Parkı-Amfi Tiyatro

Panelde gazeteciler medyada yer alan engelliler haberlerini değerlendirecek. Yapılan olumlu ve olumsuz haberler tartışılacak.

DÜZENLENECEK KONSERLER

3. Babıali Şenliği süresince Davut Güloğlu, Grup Bohem, Ahırkapı Roman Orkestrası, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Korosu’da Sultanahmet Parkı’ndaki Amfi Tiyatro’da sahne alacak.

Haberin Devamı

KLASİK OTOMOBİLLER DE ŞENLİĞE KATILIYOR

1950'li ve 1960'lı yılların efsaneleşmiş klasik otomobil sahiplerinin bir araya gelerek kurduğu, İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Babıali Şenliği'nin konuğu olacak. 3 Ekim tarihinde etkinlik alanında otomobillerini sergileyecek olan dernek, bir zamanlar basının başkenti olan tarihi yarımadaya renk katacak.
 
SAĞLIK TARAMALARI YAPILACAK
 
Şenlik süresince Kızılay tarafından kan bağışı kampanyası, Türk Kalp Vakfı tarafından kolesterol-şeker taraması yapılacak.
 
ŞENLİĞE KİMLER KATILIYOR?

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Fatih Belediyesi, İstanbul Valiliği, İl Özel İdare, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türk Kalp Vakfı, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Halkla İlişkiler Derneği, İstanbul Ticaret Odası, Kültür A.Ş., İstanbul Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Kızılay, Karaelmas Gazeteciler Derneği/Zonguldak, Şanlıurfa Liva Fm, Karikürcüler Derneği, Trabzon Medya Platformu, Roche Diagnostic, Klasik Otomobilciler Derneği, Özkaynak, Algida, Angora Müzik, Anadolu Ajansı, Best FM, İstanbul FM, Marmara FM, Müjde FM, Radyo 7, Haber 7, Yaşam Radyo, Birgün Gazetesi, Cumhuriyet Gazetesi, Yeniçağ Gazetesi, Türkiye Gazetesi, Turkuaz Grubu, Kentim Gazetesi, 24 TV-Star Gazetesi, TRT, Ulusal TV, TGRT, Bilim ve Ütopya Dergisi, Doğan Egmond, Doğan Çocuk, Boyut Yayınevi,  Bilge Karınca, Bizim KataplarKaynak Yayınları, Temel Yayınları, Kitap Yayınevi, Özyürek Yayıncılık, Yeni İnsan, Esin Yayınevi, Göl Kitap Yayıncılık, Seçme Kitaplar, Eğitim Yayınları, İzlenim Sanat Yayınevi, Kare Yayınları, Özgür Yayınları, Fono Eğitim, Hermes Kitap, Tudem, Yaysat, Şule Yayınları, BKY-Babıali Kültür Yayıncılığı, Horosan Yayınları, Kaldıraç Yayınları, Sorun Yayınları, İz Yayıncılık, Karıncalar Yayınevi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!