39 yıl öncesinden bir aşk hikayesi

Güncelleme Tarihi:

39 yıl öncesinden bir aşk hikayesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

1960'ta Almanya'ya giden Türk gencinin Alman aşkından olan kızı Daniela babasını arıyor

Çok yakışıklıymış

Babasının, o zamanlar Almanya'ya öğrenci olarak geldiğini ve annesi Sigrid Naucke ile birlikte olduğunu öğrendiğini söyleyen Daniela, Antakyalı olan yakışıklı babası Adnan Abdullah Bereketoğlu için ‘‘Çok yakışıklıymış’’ diyor ve onu bulmak için Türkler'den yardım istiyor.

Maddi beklentim yok

Babasının bir yıllık birliktelikten sonra annesinden ayrıldığını ve beş dil bilen zengin biri olduğunu söyleyen Daniela, ‘‘Babam 1934 doğumlu. Ben babamı, çocuklarım ise dedelerini tanımak istiyor. Maddi bir beklentimiz yok’’ diyor.

14 yıldır arıyorum

Kendisinin, gerçek babasının bir Türk olduğunu, 14 yıl önce düğünü arifesinde öğrenen Daniela, o günden beri her yolu denemiş. Babasının en son 1973 yılında Almanya'ya giriş çıkış yaptığını öğrenen Daninela, başka bir iz bulamamış.

ALMANYA'nın Wiesbaden kentinde yaşayan ve evlenmeden kısa bir süre önce babasının Türk olduğunu öğrenen 38 yaşındaki iki çocuk annesi Daniela Albert, 14 yıllık çabasına rağmen babasını bugüne kadar bulamamış.

Babasının, 1961 yılında annesi Sigrid Naucke ile Koblenz'de tanıştığını ve bir yıllık beraberlikleri olduğunu söyleyen Daniela Albert, o beraberlikten kendisinin doğduğunu vurgulayarak, ‘‘Antakyalı babam Adnan Abdullah Bereketoğlu'nu tanımayı çok istiyorum’’ diyor.

ANNEYLE BABANIN TANIŞMALARI

Babasının, Almanya'ya gelmeden önce Amerika'da okuduğunu ve Koblenz'e 1960 yılında öğrenci olarak geldiğini söyleyen Daniela Albert, ‘‘27 yaşında olan babam Adnan, o sıralarda 17 yaşında olan annem Sigrid ile babannnemlerin lokantasında tanışmışlar ve anında birbirlerine aşık olmuşlar. Babam bir ara Türkiye'ye döneceği için annemden ayrılmış, ancak daha sonra tekrar bir araya gelerek anneme evlenme teklif yapmış. Annem hiç düşünmeden kabul etmiş. Babam tekrar Türkiye'ye döneceğini ve annemi de birlikte götürmek istediğini söylemiş. Annem bunu da kabul etmiş’’ dedi.

Annesinin daha sonra hamile kaldığını belirten Daniela, anlatmaya devam ediyor.

‘‘Doğuma 2-3 ay kala annem ile babamın araları açılmış ve ayrılmışlar. Babam daha sonra Türkiye'ye dönmüş ve annem Koblenz'den taşınmış. Ben 9 Ocak 1962'de doğmuşum. Annem 1964'te üvey babamla evlenmiş. Yıllarca gerçek babam benden gizlendi. Üvey babamı asıl babam olarak bilirdim. Evlenmeden üç gün önce ise annem beni yanına alarak gerçekleri anlattı. Bir an şok oldum. Ancak, büyükbabamın sakladığı resmi görünce babamla benzerliğimi gördüm ve o an gerçek babamın o olduğunu hemen anladım’’ dedi.

BABAM BEŞ DİL BİLİYORMUŞ

Daniela Albert, evlendikten hemen sonra Türk babasını aramaya başladığını, ancak bu arada üvey babasını incitmemek için aramaya zaman zaman ara verdiğini söyledi. Babasının, son olarak 1973'de Almanya'ya giriş yaptığını, o yıldan sonra izini tamamen kaybettiklerini ifade eden Albert, babasının hala yaşayıp yaşamadığını da bilmediklerini belirterek şunları söyledi:

‘‘Babam 4 Ocak 1934 doğumlu. Kendisi Almanya'da iken beş dil biliyormuş ve anneme varlıklı bir aileden geldiğini söylemiş. Bizim ondan kesinlikle bir maddi beklentimiz yok, çünkü bizim de durumumuz çok iyi. Ancak, insan babasını tanımak istemez mi? Hem de onun burada torunları da var. Biri 10 yaşında, biri de on aylık. Belki bizi tanımak ister diye düşünüyorum. Biz onu kesinlikle zor durumda da bırakmak istemiyoruz. Eğer bizimle görüşmek istemiyorsa, buna da saygı gösteririz. Ancak, belki o da bir zamanlar bizi aramış ve bize ulaşamamış olabilir. Bu nedenle bu yola başvurdum. Tek umudum Hürriyet.’’

İçinde Türk kanı taşıdığını anladıktan sonra bazı hareketlerine daha iyi anlam verdiğini kaydeden Albert, ‘‘insanlara olan sıcaklığımı, Türkiye ve Türk insanlarına olan yakınlığımı o zaman çok daha iyi anladım.’’ diyor. ‘‘Zaten Türkiye'de ilk kez izin yaptığımda ülkeye ve insanlarına hemen aşık oldum. Oysa Türkiye zaten benim de anavatanımmış. On yaşındaki kızım Michel bile Türkiye'den başka bir ülkede tatil yapmak istemiyor.’’

EVLENMEDEN ÜÇ GÜN ÖNCE ÖĞRENDİ

Daniela, şu anda 66 yaşında olan babası Adnan Abdullah Bereketoğlu'nun bir Türk olduğunu annesinin kendisine evlenmeden üç gün önce söylediğini belirtti. 10 yaşında Michel ve 10 aylık Lea isminden iki kız annesi olan Daniela, 14 yıl önceki düğününden hemen sonra onu aramaya başlamış. Ancak tüm çabaları sonuçsuz kalmış ve babasının izini bulamamış.

Alman üvey babasının beş yıl önce öldüğünü söyleyen Daniela, babasını bulmaları için polisi bile devreye soktuklarını söylüyor. ‘‘Sınırlardaki bilgisayarlardan en son 1973'te giriş çıkış yaptığını öğrendik. O zaman da annemi aramamış. Nerede olduğunu bilmiyoruz. Muhtemelen Antakya'dadır. Babamın, anne tarafı ise Karadeniz bölgesindeymiş diye biliyoruz. Ne olur bizi arasın.’’

Adnan Abdullah Bereketoğlu ile tanışırken anne ve babasının kendisine büyük destek verdiğini beraberliklerine asla karşı çıkmadıklarını söyleyen anne Sigrid Naucke ise, kendi babasının aradan yıllar geçmesine karşın hala Adnan'ın fotoğrafını sakladığını, ailesinin o yıllarda damat adaylarını çok sevmiş olduğunu anlatıyor.

MICHEL DEDESİNİ ÖZLÜYOR

Şimdiye kadar üç kez Türkiye'ye tatile giden ve her defasında ülkeye daha da bağlandığını belirten Daniela'nın 10 yaşındaki kızı Michel ise, ‘‘Türkiye'ye gidince içim sızlıyor çünkü benim bir parçamın da burada olduğunu biliyorum. Bu nedenle dedemi tanımayı çok istiyorum. Ben Türkiye'de kendimi çok daha iyi hissediyorum. Elimde olsa çok daha sık Türkiye'ye gitmek isterdim. Anneanem ilkbahar için bana söz verdi ve yeniden Türkiye'ye gideceğiz. Dedem eğer haber verir ve bizi görmek isterse ben anında oraya gitmeye hazırım.Dedemi aramaları için ben de annemi çok zorluyorum. Umarım haber verecek’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!