30 yıl sonraki itirafa tekzip

Güncelleme Tarihi:

30 yıl sonraki itirafa tekzip
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

ANAP Ankara İl Başkanı Cengiz Atak, dün yaptığı yazılı açıklamada, Sabah Gazetesi'nin dünkü manşetinde yer alan sözlerin kendisine ait olmadığını söyledi. Kimseye demeç vermediğini belirten Atak'ın açıklaması aynen şöyle:

‘‘Sabah Gazetesi’nde manşetten yayımlanan '30 yıl sonra itiraf etti' haberinde şahsım tarafından hiçbir şekilde söylenmeyen cümleler kullanılmıştır. 1970'li yıllarda meydana gelmiş bir hadise ile ilgili herhangi bir ifadem sözkonusu değildir. Gazeteye haber konusu olan olay, Faruk Bildirici'nin 'Siluetini Sevdiğimin Türkiyesi' isimli kitabında ayrıntılı bir biçimde kaleme alınmıştır. Buradaki bilgiler sanki şahsımdan alınmış gibi yazılarak şahsım ve il başkanlığı sıfatıyla temsil ettiğim partime zarar verilmesi gayreti içine girilmiştir. Hiçbir temel dayanağı olmayan bu haberle uzaktan yakından bir alakam ve bilgim yoktur. Konuyla ilgili tüm hukuki haklarımı kullanacağımın bilinmesini istiyorum.’’

Aksaray Milletvekili Sadi Somuncuoğlu da, Dr. Selim Ölçer'in kendi tuz kamyonuyla kaçırıldığını redderken, ‘‘O tarihte Türk Ocakları Merkez Müdürü idim. Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüm, birkaç saat süren yüzleştirme ve kimlik tespiti sonrasında bırakıldık’’ açıklamasını yaptı.

Cinayet sonrasında Ceylan olan soyadını değiştirerek Mirzaoğlu soyadını aldığını iddia edilen Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu da bu iddiayı yalanladı. Bakan Mirzaoğlu, soyadını 1980'lerde değiştirdiğini, bu değişikliğin sözkonusu davayla bir ilgisi olmadığını vurguladı.

ANAP Ankara İl Başkanı Cengiz Atak'a atfen dünkü Sabah gazetesinde, 30 yıl önce meydana gelen Dr. Necdet Güçlü cinayetinin halen TBMM doktoru olan İbrahim Doğan ve MHP İçel Milletvekili Ali Güngör'ün değil, ‘‘MHP'nin olaylı kongresinde silah kullanan kişi’’ diye tarif ettiği Ülkü Ocakları Kurucu Başkanı Aytekin Yıldırım'ın öldürdüğü öne sürülülmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!