3 kardeşten 3 kardeşe ilik nakli

Güncelleme Tarihi:

3 kardeşten 3 kardeşe ilik nakli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2007 15:06

ŞANLIURFA’nın Siverek İlçesi’nde, ‘Akdeniz anemisi’ olarak da bilinen talasemi hastası 3 kardeş, dokuları kendileriyle uyuşan kardeşlerinden yapılacak ilik nakliyle sağlıklarına kavuşacak.

Haberin Devamı

Güney Mahallesi’nde yaşayan 6 çocuk babası 47 yaşındaki İbrahim Dizlek, çocuklarından 4 yaşındaki Hakan, 8 yaşındaki Serdar ve 10 yaşındaki Kader’in talasemi hastası olduğunu ve sağlıklarına kavuşması için ilik nakli yapılması gerektiğini söyledi. Elektrikçilik yapan ve çocuklarının hastalığı için tüm malvarlığını sattığını, şu sırada ise işsiz olduğunu ifade eden Dizlek, sağlıklı çocuklarının sayesinde hasta çocuklarının sağlıklarına kavuşmasını beklediklerini ifade etti. Geçen yıl çocuklarıyla ilgili gazetelerde haberler yayınlanması üzerine AKP İstanbul Milletvekili Zeynep Armağan Uslu’nun kendileriyle temasa geçtiğini ifade eden Dizlek, “İlik nakli için yurt dışından getirtilmesi gereken kit setlerini bulamıyorduk. Daha sonra İstanbul Milletvekili Zeynep Armağan Uslu’nun çabasıyla 50 bin YTL tutarındaki set yurt dışından getirildi” dedi.

Haberin Devamı

YARDIM BEKLİYOR

Kit setinin gelmesiyle uygun ilik bulunması için çalışmalara başlandığını anlatan Dizlek, “Akdeniz Üniversitesi’nde yapılan tetkikler sonucu, sağlıklı olan diğer çocuklarım 6 yaşındaki Helin, 11 yaşındaki Bayram ve 13 yaşındaki Rozelin’in iliklerinin hasta kardeşlerinin ilikleriyle uyuştuğu ortaya çıktı. Çocuklarımın iliklerinin uyması işlerimizi kolaylaştırdı. 25 Mayısta Antalya’ya gideceğiz ve ameliyatlar yapılacak. Ancak 3 ay aralıklarla yapılacak ameliyatlar nedeniyle hastaneye yakın bir yerde ev tutmamız gerekiyor. Çocukların nakil sonrası sağlıklı bir ortamda bulunması gerektiği söylendi. Ancak, bizim maddi durumumuz çok kötü. Hastane çevresinde tutmamız gereken ev için hayırseverlerin yardımını bekliyoruz” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!