3 ilde eğitime kar engeli! Hangi illerde okullar tatil?

Güncelleme Tarihi:

3 ilde eğitime kar engeli Hangi illerde okullar tatil
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2016 09:00

Geçtiğimiz haftadan beri yurt genelin artan ve mevsim normallerinin üzerine çıkan hava sıcaklıkları hafta sonu ile beraber düşmüştü. Ancak bazı illerde sıcak hava yerini kar yağışına bıraktı. Bazı illerde ise kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Peki, hangi illerde okullar tatil oldu? Okullar kaç gün tatil edildi? Tüm detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

Yoğun kar yağışı nedeniyle 22 Şubat 2016 Pazartesi günü Sivas, Ordu ve Tokat illerinde eğitime ara verildi. Bu illerde eğitime ara verilen ilçeler ise aşağıdaki gibidir;

SİVAS

Dün akşam saatlerinden itibaren yoğun kar yağışı Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde etkisini gösterdi. Yetkililer tarafından konuyla alakalı yapılan açıklamaya göre Yıldızeli ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar yoğun kar yağışı nedeniyle tatil edildi. Tipi şeklinde dünden beri devam eden kar yağışı nedeniyle Yıldızeli İlçe Hıfzıssıhha Kurulu eğitime ara verilmesine karar verdi.

ORDU

Ordu’da olumsuz hava şartları nedeniyle 8 ilçede ilk ve orta dereceli okullar 22 Şubat 2016 Pazartesi günü tatil edildi. 

Konuyla alakalı açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, kar yağışı ve olumsuz hava artları nedeniyle Ordu’nun Mesudiye, Kabataş, Gölköy, Korgan, Aybastı, Akkuş, Kumru ve Çatalpınar ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime ara verildiğini duyurdu. 

TOKAT

Haberin Devamı

Yoğun kar yağışı nedeniyle Tokat’ın Niksar ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edilirken, 3 ilçede ise taşımalı eğitime ara verildiği bilgisi verildi.

Dün başlayan ve hala devam eden kar yağışı Tokat’ta da okulların tatil edilmesine neden oldu. Yağış nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, bazı ilçelerde ise okullar tatil edildi. Konuyla alakalı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre; Niksar ilçesinde kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar tatil edilirken, Yeşilyurt ilçesinde Şemseddinbey İlkokulu ile Bahçebaşı, Yeniköy ve Gündoğan ilkokulları tatil edildi. Almus ilçesinde ise ilk ve ortaokul dışında taşıma merkezine taşınan öğrenciler için eğitime ara verildi. Ayrıca Pazar ilçesinde Ballıca-Ovacık, Doğançalı ve Ocaklı köylerinde taşımalı eğitime 22 Şubat Pazartesi günü ara verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!