28 ilde 167 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

28 ilde 167 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2013 02:21

Ankara ve İzmir başta olmak üzere 28 ilde terör örgütü DHKP- C adına faliyet gösteren devrimci memur hareketi grubuna yönelik operasyon yapıldı, çoğu memur 167 kişi gözaltına alındı. Başkent'te KESK Genel Merkezi'nde polis arama yaptı. İzmir'de gözaltına alınan evli çift, 2 aylık bebeklerini bırakıp elele Emniyet'e geldi.

Haberin Devamı

ANKARA

ABD Büyükelçiliği’ne terör örgütü DHKP-C militanı canlı bomba Ecevit Şanlı’nın saldırısından sonra polis harekete geçti.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa ve Adana başta olmak üzere 28 ilde başlatılan operasyonda çok sayıda adrese baskın yapıldı. Ankara’da KESK Genel Merkezi’nde de arama yapıldı. KESK MYK Üyesi Akman Şimşek’in odasında polis arama yaptı. Şimşek'in odasındaki arama, yaklaşık 4 saat sürdü. Görevli polislerin bazı belgelerle bir bilgisayar hard diskine el koyduğu öğrenildi.Akman Şimşek, Antalya'daki evinde gözaltına alındı.

Hakkında gözaltı kararı bulunanlardan birinin ODTÜ'de akademisyen olduğu belirtildi.

Ankara’da aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 33 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

DEVRİMCİ MEMUR HAREKETİ

Öte yandan operasyonun, DHKP/C'ye para ve elaman sağlayan alt birimi Devrimci Memur Harekatı'na (DMH) yönelik olduğu bildirildi.

Bu operasyonun, ocak ayında DHKP-C'ye yönelik düzenlenen ve bazı avukatların da gözaltına alındığı operasyonda ele geçirilen belgelerden hareketle gerçekleştirildiği belirtildi.

DMH'nın üst düzey yöneticisi olduğu iddia edilen Özlem Kütük ise İstanbul'da gözaltına alındı.

GÖZALTINA ALINANLARDAN 16'SI ÖĞRETMEN

Ankara'da gözaltına alınanlar arasında 16 öğretmen, 2 hemşire ve bir sağlık memuru olduğu, 3'ünün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2'sinin Karayolları Genel Müdürlüğü, birinin Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, birinin Çankaya Belediyesi, birinin PTT, birinin Yüksek Seçim Kurulu, birinin Devlet Malzeme Ofisi, birinin Maliye Bakanlığı ve birinin de vergi dairesinde görev yaptığı bildirildi.

Haberin Devamı

İSTANBUL

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda terör örgütü DHKP/C'ye yönelik 28 ilde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında, İstanbul'da da sabah erken saatlerde birçok adrese baskın düzenlendi.

İstanbul'daki operasyonda, yaklaşık 50 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Operasyonların sürdüğü, gözaltı sayısının artabileceği bildirildi.

28 İLDE DEV OPERASYON

İZMİR

DHKP- C adına faliyet gösteren terör örgütünün devrimci memur hareketi grubuna (Kamu Emekçileri Cephesi) yönelik, İzmir Emniyet Müdürüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi. 10 adrese yaplan baskında İzmir merkezde 7, Torbalı İlçesi'nde 2, Tire İlçesi'nde 1, Antalya'da 2 ve Aydın'da 3 olmak üzere 15 kamu görevlisi gözaltına alındı. Zanlılar, emniyete götürüldü.

Haberin Devamı

İSTİHBARAT SAĞLIYORLARMIŞ

Zanlıların, terör örgütü DHKP-C'ye kamu binaları, işleyişi ve yapılanmasıyla ilgili bilgi ve istihbarat verdikleri ileri sürüldü. Ayrıca tümünün örgütün legal bağlantılarını yaptıkları, basın açıklaması, protesto eylemlerine katıldıkları da bildirildi.

ELELE EMNİYETE GELDİLER

İzmir’de gözaltına alınan 15 kişiden henüz iki aylık bebeği olan öğretmen S.K.’nin ifadesinin ardından serbest bırakılacağı bildirildi. Bu arada zanlılardan S.K., meslektaşı eşi Ö.K. ve yine öğretmen H.A. ile eşi P.A’nın. elele emniyet binasına girmeleri dikkat çekti. Sorgularına henüz başlanmayan zanlıların, evlerindeki dökümanlara ve yasak yayınlara da el konuldu.

Haberin Devamı

Ele geçen dökümanların detaylı inceleneceği, terör örgütünün propagandasını yaptıkları, eleman kazandırdıkları, yardım ve yataklık ettikleri ileri sürüldü. Ayrıca kentte gözaltına alınan zanlıların, iki hafta önce AK Parti İzmir İl Başkanlığı önündeki protesto eylemine de katıldıkları ortaya çıktı.

BURSA

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı DHKP-C operasyonu kapsamında devlet memuru olduğu öne sürülen 16 kişi bu sabah evlerinde gözaltına alındı.
Bursa polisi bu sabah başlattığı eş zamanlı operasyon ile DHKP-C sempatizanı ve üyesi olduğu öne sürülen 16 kişiyi, düzenlenen eş zamanlı operasyon ile evlerinde gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen zanlıların sorgulamalarına gün içerisinde başlanması bekleniyor. Yetkililer çağrılacak olan bazı kişilerin ifadelerine başvurulacağını, hedeflerindeki ismin ise gözaltına alınan 16 kişi olduğunu açıkladılar.Zanlıların sorgulamalarının ardından adliyeye çıkartılması bekleniyor.

Haberin Devamı

ANTALYA

Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik 28 ildeki operasyon kapsamında Antalya'da, aralarında Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek ile kamuda görevli öğretmen ve hemşirenin de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

ŞİMŞEK’İN EŞİ DE GÖZALTINDA

Antalya’da terör örgütü DHKP- C’ye yönelik operasyon çerçevesinde gözaltına alınan 7 kişinin kimliği belirtildi. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfedarasyonu (KESK) Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek ve eşi Mehtap Şimşek ile birlikte Eğitim Sen Kaş Şubesi üyesi Zuhal Çapar ve Alanya Şubesi üyesi Hüseyin Erdem ile Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi Aynur Altun, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) üyesi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde görevli hemşire Umut Aras ile Alanya’nın Oba Beldesi’ndeki ilköğretim okulu öğretmeni Hüseyin Kavun’un gözaltında olduğu belirtildi.

KESK’TEN OPERASYONA TEPKİ

KESK Antalya Dönem Sözcüsü ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, DHKP-C örgütüne yönelik operasyonda Antalya’daki sendika üyesi arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Karakurt, "Hükümet kendisine itiraz eden muhalefet yapan herkesi gözaltına alarak susturmaya çalışıyor" dedi.

Antalya’da gözaltına alınanların devlet memuru, sendika üyesi ve sendikada çalışan kişiler olduğunu dile getiren Karakurt, arkadaşlarının sendikal çalışmalar dışında faaliyetlerde yer almadıklarını söyledi. Sendikal faaliyetler suç unsuru olarak kabul edilemeyeceğini dile getiren Karakurt, arkadaşlarının keyfi operasyonlarda gözaltına alındığını dile getirdi.

''İNSANLIK DIŞI UYGULAMA''

Operasyon kapsamında Akman Şimşek ile eşi Mehtap Şimşek’in insanlık ve hukuk dışı uygulamayla gözaltına alındığını iddia eden Karakurt, "Akman Şimşek arkadaşımızın kızı 16 yaşında. Kendileri gözaltına alınırken kızlarını Akman Şimşek’in kardeşine teslim etmesini istiyorlar. Kızını imza karşılığında kardeşine teslim etmezse Çocuk Esirgeme Kurumu’na götürüleceği söyleniyor. Bunu yapanlar hakkında soruşturma açılması için suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

MERSİN

DHKP-C örgütüne yönelik operasyon kapsamında Mersin'de 3'ü memur olmak üzere 8 kişi evlerinde gözaltına alındı.

ÇANAKKALE

DHKP-C'ye yönelik operasyon kapsamında Çanakkale’de de 3 kişi gözaltına alındı. Ekiplerin eş zamanlı düzenledikleri operasyonda gözaltına alınan kimlikleri hakkında bilgi verilmeyen 3 şüpheli, Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Gözaltına alınanların, Biga Eğitim-Sen Şube Başkanı E.A.M., Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi üyesi öğretmen M.Ç. ve KESK’e üye olup Eceabat İlçesi’nde sağlık memuru olarak görev yapan G.T. olduğu belirtildi.

KONYA

DHKP-C operasyonu kapsamında Konya'nın Akşehir, Beyşehir ve Ilgın ilçelerinde örgüt sempatizanı olduğu öne sürülen 4 öğretmen gözaltına alındı.

KOCAELİ

Terör örgütü DHKP/C'ye yönelik 28 ilde yürütülen operasyon kapsamında Kocaeli'de bir doktor gözaltına alındı. Operasyonda gözaltına alınan ve kentteki özel bir hastanede çalıştığı belirtilen zanlı, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

BALIKESİR

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda terör örgütü DHKP/C'ye yönelik 28 ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında, Balıkesir'de bazı adreslere operasyon düzenlendi.Operasyonda, gözaltına alınan 3 kişi emniyet müdürlüğüne götürüldü.

GÜMÜŞHANE

Terör örgütü DHKP/C'ye yönelik 28 ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında Gümüşhane'de 1 kişi gözaltına alındı. Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan kişinin bir kamu kurumunda çalıştığı öğrenildi.

HATAY

Hatay'da Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.Operasyonda, aralarında devlet memurlarının da olduğu 10 kişi gözaltına alındı.

KÜTAHYA

Kütahya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyon kapsamında 2 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 2 kişiden 1'inin, kamu kurumunda çalıştığı öğrenildi.

ESKİŞEHİR

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyon kapsamında 1 üniversite öğrencisini gözaltına aldı.

TEKİRDAĞ

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Tekirdağ Eğitim-Sen Şube Başkanı Erdal Korkmaz'ın evinde arama yaptı. Operasyonda, Korkmaz gözaltına alındı.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyon kapsamında 1 kişiyi gözaltına aldı.

KARS

Kars Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyon kapsamında 2 kamu görevlisini gözaltına aldı.

MALATYA

Malatya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, sabaha karşı düzenlediği eş zamanlı operasyonlarla, DHKP-C adına faaliyet gösterdikleri iddia edilen, KESK ve Eğitim-Sen üyeleri olan Erdoğan Canpolat, Ejder Sütçü, Erhan Sözer, Özkan Karataş, Mehmet Dizdar, Ramazan Bayram ve Ergun Çetin gözaltına alındı.

7 şüpheli, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Malatya’daki gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

TUNCELİ

 Tunceli’de Eğitim-Sen üyesi öğretmen Gürdal Çalık, sabah saatlerinde evine yapılan baskında gözaltına alındı. Tunceli Emniyet Müdürlüğüne götürülen Çalık’ın işlemlerin ardından İstanbul’a gönderiliceği belirtildi.

GAZİANTEP

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyon kapsamında 3'ü öğretmen, 1'i doktor 4 kamu görevlisini gözaltına aldı.

BARTIN

Bartın’da da Eğitim- Sen Şube Başkanı Firuzan Özen gözaltına alındı. Bartın Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu sabah saat 06.00’da Eğitim- Sen Şube Başkanı Firuzan Özen’in evine geldi, arama yaptı. Evde bulunan bazı dökümanlara ve bilgisayar hard diskine el konulurken, Firuzan Özen gözaltına alındı.

DÜZCE

Düzce Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Yığılca ilçesinde gözaltına alınan S.B. emniyetteki işlemlerin ardından Ankara'ya gönderildi. Zanlının bir kamu kurumunda çalıştığı öğrenildi.

ERZİNCAN

DHKP-C’ye yönelik Erzurum Özel Yetkili Savcılığının talimatı doğrultusunda yürütülen Erzincan’da DHKP-C adına faaliyet gösteren 'Devrimci Kamu Emekçileri Cephesi' ve 'Devrimci Memur Hareketi' grubuna yönelik operasyon kapsamında 3 kişi gözaltına alındı. Erzincan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekipleri saat 06.00 sıralarında 3 ayrı noktaya yaptıkları eş zamanlı operasyonda 47 yaşındaki öğretmen B.K., ile yine öğretmen olan 35 yaşındaki İ.T. ve emekli askeri sivil görevli 55 yaşındaki M.E., gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda bazı evrak ve dokümanlara el konuldu. Terörle Mücadele Şubesinde ifadeleri alınan 3 kişi mahkemeye sevk edilecek.

 

 

 


 

 

 



 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!