KESK'ten operasyon açıklaması

Güncelleme Tarihi:

KESKten operasyon açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2013 13:18

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, “Yıllardır hukuksuz şekilde bizi izlediğinizi, dinlediğinizi biliyoruz. Buna gerek duymayın, hangi bilgi ve belgeye ihtiyaç duyuyorsanız istediğiniz zaman çekinmeden size verebiliriz” dedi.

Haberin Devamı

Özgen, KESK Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Adnan Şimşek'in konfederasyon genel merkezdeki odasında sürdürülen aramanın sona ermesinin ardından basın açıklaması yaptı.

Bu tür operasyonların, yıllardır verdikleri mücadeleyi itibarsızlaştırma, kriminalize etme, etkisiz hale getirme amacıyla yapıldığını iddia eden Özgen, “Basın emekçilerine, Türkiye kamuoyuna ve emniyet yetkililerine bir şey ifade etmek istiyorum; yıllardır hukuksuz bir şekilde bizi izlediğinizi, dinlediğinizi biliyoruz. Buna gerek duymayın, hangi bilgi ve belgeye ihtiyaç duyuyorsanız istediğiniz zaman çekinmeden size verebiliriz” diye konuştu.

Muhalif kesimlerin gözaltına alınıp, tutuklanarak sindirilmeye çalışıldığını öne süren Özgen, hazırlanan yargı paketlerinin “kof” olduğunu savundu.
Özgen, gözaltıların DHKP/C ile ilgisinin sorulması üzerine soruşturmanın gizliliği için kendilerine bilgi verilmediğini ancak son dönemlerdeki operasyonların “KCK, DHKP/C veya başka örgütler” gerekçesiyle yapıldığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!