Başbakan konuşurken bu sloganlar atıldı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan konuşurken bu sloganlar atıldı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 07, 2013 10:31

Başbakan Erdoğan'ın Atatürk Havalimanı'ndaki konuşması sık sık sloganlarla kesildi. Sloganlar dünya basınına da konu oldu. BBC, haberinde "Erdoğan'ın bazı takipçileri 'Yol ver gidelim, Taksim'i ezelim' diye slogan attılar. Ancak Erdoğan onlara barış içinde 'evlerine gitmeleri' çağrısı yaptı" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Kuzey Afrika dönüşü Atatürk Havalimanı’nda gece yarısından sonra büyük bir coşkuyla karşılandı. Binlerce kişi Erdoğan'ı karşılamaya ellerinde pankartlarla gitti. Başbakan gece saat 03:00'de partililere seslenirken konuşması sık sık sloganlarla kesildi.

BAÅžBAKAN'I BU PANKARTLARLA KARÅžILADILAR / Foto Galeri

BAÅžBAKAN KONUÅžURKEN BU SLOGANLAR ATILDI

Başbakan konuşurken binlerce kişi de sık sık sloganlar attı. Başbakan sloganlar kesilince konuşmasına devam etti.

O sloganlardan bazıları şunlar:
* Heybetini gizli tut yiğidim, duruşun çakalları korkutuyor
* Menderes’i astılar, Özal’ı zehirlediler, Erdoğan’ı yedirmeyiz
* Yol ver gidelim, Taksim'i ezelim
* Dik dur eÄŸilme, bu millet seninle
* Türkiye seninle gurur duyuyor
* Kemal pabucu yarım çık dışarıya oynayalım
* Yurtta Tayyip, cihanda Tayyip
* Azınlık şaşırma, sabrımızı taşırma
* Hepimiz Tayyibiz
* Polise uzanan eller kırılsın

Haberin Devamı

Â

TEZAHÃœRATLAR DÃœNYA BASININA DA KONU OLDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün gece Kuzey Afrika gezisi dönüşü Atatürk Havalimanı'nda yaptığı konuşma dünya basınına da haber oldu.

BBC, "Geri adım atmayan Erdoğan protestolara son verilmesi çağrısı yaptı" başlıklı haberinde, havaalanında tahminen 10 bin civarında destekçisinin Erdoğan'ı karşıladığını belirterek, "eşi ve hükümetten bakanlarla üstü açık bir otobüsten konuşan Erdoğan"ın sözlerinin zaman zaman tezahüratlarla kesildiğini belirtti.

Haberde, "Erdoğan'ın bazı takipçileri 'Yol ver gidelim, Taksim'i ezelim' diye slogan attılar. Ancak Erdoğan onlara barış içinde 'evlerine gitmeleri' çağrısı yaptı" denildi.

BBC'nin İstanbul'da bulunan muhabiri Mark Lowen da Erdoğan'ın bu şekilde karşılanmasının halen arkasında olan kitlenin boyutlarını gösterdiğini belirtirken, "Bununla birlikte Başbakan'ın sözleri protestoları daha da alevlendirebilir" yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Lowen, "Türkiye'deki bölünmeler önümüzdeki günlerde derinleşecek gibi görünüyor ve çok tehlikeli olabilir" ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!