23 Nisan jestleri

Güncelleme Tarihi:

23 Nisan jestleri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2016 22:11

TBMM’deki 23 Nisan özel oturumuna, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile AK Partililer ve MHP’liler arasındaki karşılıklı jestler damgasını vurdu. MHP’liler Başbakan Davutoğlu’nu alkışlarken, AK Partililer de Devlet Bahçeli’yi alkışladı. MHP Lideri’nin başıyla verdiği selama Cumhurbaşkanı Erdoğan elini kalbine götürerek karşılık verdi.

Haberin Devamı

MECLİS Genel Kurulu’nun özel oturumuna AK Parti, CHP ve MHP liderleri katılırken, HDP’den Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ile 7 milletvekili bulundu. Genel Kurul’a gelen ilk lider olan Bahçeli, HDP İstanbul Milletvekili Celal Doğan ve HDP Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı ile tokalaştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da salona gelişinde yerine geçmeden önce bazı HDP milletvekilleriyle tokalaşırken, Bahçeli ile de uzaktan selamlaştı. Genel Kurul’daki locasına gelen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yan locadaki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarının elini sıktıktan sonra yerine geçti. Erdoğan, kendisini ayakta alkışlarla karşılayan AK Parti grubunu selamladı. Erdoğan’ın gelişi sırasında muhalefet milletvekilleri ayağa kalkmadılar.

Haberin Devamı

23 Nisan jestleri

‘SAYIN CUMHURBAŞKANIM’

Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktığında sözlerinin başında ve sonunda Erdoğan’ı başıyla selamladı. Kılıçdaroğlu ile HDP adına kürsüye çıkan Grup Başkanvekili Çağlar Demirel’in aksine Bahçeli de Erdoğan’ı konuşmasının başında ve sonunda başıyla selamladı. Erdoğan da elini kalbinin üzerine götürdüğü selamıyla karşılık verirken, AK Partili bakan ve milletvekilleri de Bahçeli’yi alkışladılar. Bahçeli’nin, konuşmasına “Sayın Cumhurbaşkanı” diye başlayan Davutoğlu’nun aksine, “Sayın Cumhurbaşkanım” diye başlaması da dikkat çekti. Davutoğlu’nu da konuşmasının sonunda AK Partililerle birlikte yine bazı MHP’liler de alkışladı. Davutoğlu’nun konuşmasının sonunda okuduğu duayla da Genel Kurul salonunda ‘Amin’ sesleri yükseldi.

KAHRAMAN’DAN İÇ SAVAŞ TEPKİSİ

Özel oturumun sonunda resepsiyon iptaliyle ilgili ayrıntılı açıklama yapan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, HDP’li Demirel’in “Savaş atmosferi” ifadesine, “Türkiye’de herhangi bir iç savaş yoktur, Türkiye’de huzur ve güvenliğe ve birlikteliğimize karşı olan teröristlere karşı güvenlik güçlerinin gerekeni, kanunlar çerçevesinde ifa eylemesi vardır. Bilinmelidir ki milletimizin refahı, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve ay yıldızlı bayrağımızın göklerimizde ilelebet dalgalanması bizim ana hedefimizdir” diye karşılık verdi.

Haberin Devamı

SORU ALMADI, PARKA GİTTİ

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve beraberindeki öğrencileri, Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Davutoğlu, koltuğunu ilkokul öğrencisi Reyhan Nur Ünlü’ye devretti. Bakanlar Kurulu toplantısının açılışını yapan Ünlü, ‘Mülteci Gelecek Projesi’ isimli çalışması hakkında bilgi verdi. Bir gazetecinin “Kabinenizi kadın ağırlıklı seçmişsiniz. Bu kadar kadın bakan olmasının ülke yönetimine nasıl bir etkisi olur” sorusuna Ünlü, “Bana kalırsa bir değişiklik olmaz. Bayan ya da erkek fark etmiyor” dedi. Ünlü’nün başka soru almayarak kabine üyelerine “Çocuk olarak hep birlikte oyun parkına gidiyoruz” diyerek toplantıyı sonlandırması üzerine Davutoğlu gülümseyerek “Çok demokratik bir başbakansınız” dedi. (ANKARA)

Haberin Devamı

YAPICI İŞLERDE BİZİ TAKDİR EDİNİZ

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, kuruluşunun 96’ncı yıldönümünü kutlayan TBMM’deki özel oturumda şu mesajı verdi: “Hani bugün ‘Kutlayalım mı kutlamayalım mı?’ diye tartışmalar yaptığımız Kut-ül Amare var ya, 1916’da aynen İstanbul’un savunulması gibi Bağdat’ın savunulması esnasında bütün Ortadoğu halklarının omuz omuza verdiği son savaştı. Türk, Arap, Kürt, Sünni, Şii, Keldani, Ermeni herkes Kut-ül Amare’de Bağdat’ı savundu ve uzun yıllar Kut-ül Amare Çanakkale gibi anıldı. Şimdi sadece Türk Silahlı Kuvvetlerimiz büyük bir zafer olarak anıyor. Tekrar Kut-ül Amare’yi, Çanakkale ruhunu bu anlamda tefekkür etmeliyiz. Bu milletin kaderi birdir; ya hep beraber var olacağız ya hep beraber öleceğiz. Kim bu milletin bir parçasını diğerinden ayırt edip onların kaderini diğerlerinden ayırt ederse Gazi Meclis’e en büyük ihaneti yapmış olur. Hep beraber, cumhuriyetimizi birlik ve beraberlik için nasıl savunuyorsak demokrasimizi de aynı kararlılıkla savunmalı; her türlü darbe ve vesayet teşebbüslerine karşı demokrasimizi de güçlü kılmalıyız. Muhalefete özellikle çağrım da; güzel işler olduğunda bizi takdir ediniz ki eleştirilerinize her zaman değer verelim, biz de özeleştiri yapalım, biz de sizin yapıcı eleştirilerinizi her zaman dikkate alalım ki hep beraber, bu Gazi Meclis’ten yükselen yeni Türkiye’yi kuralım.”

Haberin Devamı

EGEMENLİK SİLAH GİBİ KULLANILAMAZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’deki özel oturumda özetle şöyle konuştu: “Cumhuriyeti kuran devrimci kadroların, ulusal egemenlik kavramıyla neyi ifade ettiklerini iyi anlamak gerekiyor. Günümüzde bu kavramı çarpıtarak, bir dikta rejimi kurmaya çalışanların, öncelikle Mustafa Kemal Atatürk’ün 7 Şubat 1923 tarihinde Balıkesir’de yaptığı konuşmayı iyi öğrenmeleri gerekiyor. Şöyle der Gazi Mustafa Kemal: ‘Milli emeller, milli irade yalnız bir şahsın düşünmesinden değil, bütün millet fertlerinin tamamının arzularının, emellerinin birleşmesinden ibarettir.’ Ulusal egemenlik çoğulcu bir rejim, temsilde adalet ve hukukun üstünlüğü meselesidir. ‘Sandıktan çıktım, ne istersem yaparım’ anlayışı, ulusal egemenlik kavramı ile bağdaşmaz. Kayıtsız şartsız millete ait olan egemenlik, milletin iradesini gasp etmek ve toplumun belirli unsurlarını dışlamak için bir silah gibi kullanılamaz. Toplumu ve sözde hasımlarını sindirmek için özel mahkemeler oluşturanlar gazetecilerin, akademisyenlerin, aydınların tutuklanmasını isteyenler, Anayasa Mahkemesi’ne bile meydan okuyanlar, sadece anayasayı değil ulusal egemenliği de çiğnemektedirler.”

Haberin Devamı

ÇOCUK BAŞKANI AĞLATTILAR

TBMM’de 23 Nisan resepsiyonu iptal edilince CHP alternatif resepsiyon düzenledi. Çocuklarla toplanan CHP Grubu’nda CHP Lideri Kılıçdaroğlu, milletvekilleri sıralarında bu kez çocuklarla oturdu. Grup kürsüsünde de çocuklar yer aldı. Çocuklar Kılıçdaroğlu ile selfie çekme yarışına girdi. Divan Başkanı koltuğuna oturan Alara Tuncer, defalarca Kılıçdaroğlu ile fotoğraf çektirmek isteyen konukları yerlerine davet etti. Çağrısı yerine gelmeyen Tuncer, kürsüden ağlayarak tepkisini gösterdi. Toplantı sonrası düzenlenen resepsiyonda ise Kılıçdaroğlu, 23 Nisan pastası kesti. Meclis Başkanlığı ikram yapmadığı için çocuklara pasta ve meyve suları dışarıdan getirtildi. Kılıçdaroğlu çocuklara hediye dağıttı. (Rıza ÖZEL / ANKARA)

23 Nisan jestleri

TÖRENDE YAN YANA

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’de terön düzenlendi. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Karaman’daki çocuk tecavüzü nedeniyle gerilim yaşadığı Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu da katıldı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve Bakan Ramazanoğlu tören sırasında yan yana düştü. Kılıçdaroğlu ve Ramazanoğlu tören boyunca birbirleriyle hiç konuşmadı ve gerginlikleri yüzlerine yansıdı. (ANKARA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!