2020 üniversite sınavı ne zaman olacak? YKS başvuruları ne zaman başlayacak?

Güncelleme Tarihi:

2020 üniversite sınavı ne zaman olacak YKS başvuruları ne zaman başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2020 15:10

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından uygulanacak 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ne zaman yapılacağı, üniversiteli olma hayali kuran yüz binlerce gencin merak ettiği konu oldu. 2020 YKS kapsamında TYT ve AYT sınavlarının yapılacağı tarihi merak eden öğrenciler, konuya dair araştırma yapıyor. Peki, üniversite sınavı ne zaman yapılacak? YKS başvuruları ne zaman?

Haberin Devamı

'Üniversite sınavı ne zaman gerçekleşecek?' sorusu, son günlerin merakla araştırılan konuları arasında yer almaya başladı. Gözler şimdi 2020 YKS başvurularının başlayacağı tarihte. İşte, konuya dair ayrıntılar...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) 2020 Yılı Sınav Takvimi ilan edildi.

Buna göre, 20-21 Haziran 2020'de tüm oturumları tamamlanacak yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) başvuruları, 6 Şubat - 3 Mart 2020'de alınacak, sonuçlar 23 Temmuz 2020'de açıklanacak.

YKS için geç başvuru tarihi ise 18 Mart olarak belirlendi.

TYT - AYT - YDT OTURUM TARİHLERİ

ÖSYM'nin internet sitesinden duyurulan takvime göre, 2020 YKS'nin 1. oturumu (TYT) 20 Haziran'da, 2. oturumu (AYT) ile Yabancı Dil Oturumu 21 Haziran'da yapılacak.

Haberin Devamı

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar sınava başvurabilirler.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, bireysel olarak internet aracılığıyla https://ais.osym.gov.tr adresinden başvuru yapabilirler. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya tanımlanmış başvuru merkezlerinin birinden yapacaklardır.

YKS'ye başvuran adaylar seçmiş oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini kılavuzda belirtiler bankalardan herhangi birine veya ÖSYM’nin https://odeme.osym.gov.tr internet adresinden kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!