2020 AYT, TYT, YDT sınavı ne zaman yapılacak? YKS başvuruları başladı mı?

Güncelleme Tarihi:

2020 AYT, TYT, YDT sınavı ne zaman yapılacak YKS başvuruları başladı mı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2020 22:30

Üniversiteye giriş kapsamında uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları ve sınav tarihi gündeme gelmeye başladı. 3 oturum halinde ÖSYM tarafından düzenlenecek olan üniversite sınavının başvurularını tamamlayacak adaylar, kurum tarafından yayımlanacak olan YKS başvuru kılavuzunu bekliyor. Peki, YKS oturumları olan AYT, TYT, YDT sınavı ne zaman yapılacak? YKS başvuruları başladı mı? İşte, o konular hakkında ayrıntılar.

Haberin Devamı

Üniversite sınavı ne zaman sorusu 2020 yılının gelmesiyle beraber en fazla araştırılan konular arasında yer aldı. Daha önce lisans ve önlisans programlarına yerleşemeyen adayların yanısıra lise son sınıf öğrencileri de 3 aşamadan oluşacak olan YKS'de ter dökecek. Sınav hazırlıklarını devam ettiren adaylar, sınav sürecini araştırmaya başladı. Peki, 2020 YKS ne zaman? İşte, sınavla ilgili ayrıntılar.

ÜNİVERSİTE SINAVI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

ÖSYM takvimine göre YKS 2020 başvuruları 6 Şubat-3 Mart'ta alınacak. YKS için geç başvuru tarihi 18 Mart olarak belirlendi. Sınavın sonuçları ise 23 Temmuz'da açıklanacak.

YKS NE ZAMAN?

ÖSYM'nin internet sitesinden duyurulan takvime göre, 2020 YKS'nin 1. oturumu (TYT) 20 Haziran'da, 2. oturumu (AYT) ile Yabancı Dil Oturumu 21 Haziran'da yapılacak.

Haberin Devamı

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar sınava başvurabilirler.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, bireysel olarak internet aracılığıyla https://ais.osym.gov.tr adresinden başvuru yapabilirler. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya tanımlanmış başvuru merkezlerinin birinden yapacaklardır.

YKS'ye başvuran adaylar seçmiş oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini kılavuzda belirtiler bankalardan herhangi birine veya ÖSYM’nin https://odeme.osym.gov.tr internet adresinden kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır.

BAKMADAN GEÇME!