2011’in yaz aylarında UFO gözlemleri ABD’de tavan yaptı

Güncelleme Tarihi:

2011’in yaz aylarında UFO gözlemleri ABD’de tavan yaptı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2011 10:25

UFO ihbarlarını kayıt eden The Mutual UFO Network (MUFON) örgütünün verilerine göre, ABD’de 2011 yazında yaşanana UFO gözlemleri geçmiş yıllara kıyasla büyük oranda artış gösterdi. Bazı eyaletlerde UFO ihbarlarının ortalamanın iki katına çıkması, yerel basın kaynaklarında bir uzaylı istilasının yaklaştığına dair haberlerin çıkmasına neden oldu.

Haberin Devamı

MUFON’un uluslararası direktörü Clifford Cliff, “Ülke çapında bir ay içinde aldığımız ihbar sayısı normal olan 500’den 1000'in üzerine çıktı. Bu heyecan verici bir durum” dedi. Cliff, bu durumun bir olayın başlangıcına işaret edebileceğini veya sadece basit bir bilgisayar hatasından kaynaklanmış olabileceğini ifade etti.

 

Cliff, bir diğer nedenin de bazı dönemlerde ortaya çıkan gökyüzünde “UFO benzeri cisim görme eğilimi” olduğunu belirtti. Cliff, bu durumun genelde büyük şehirlerde yaşandığını ve UFO olduğu düşünülen cisimlerin gökyüzünde çok yüksekte fark edildikleri için hiçbir zaman şekillerinin kesin olarak anlaşılamadığını belirtti.

 

Haberin Devamı

Bu yüzden, bir uçak, kuyrukluyıldız veya dünya dışı akıllı varlıklara ait olabilecek bir cisim, çok sayıda insanı etkileyebiliyor ve hatta haberlere konu oluyor. Dahası, sadece bir kişinin gördüğü veya çok sayıda kişinin yaptığı ihbarlar da bir arada toplanıyor. Cliff, UFO ihbarlarındaki artışın aynı zamanda sosyolojik ve psikolojik açıklaması olduğunu belirtti.

 

Basında çıkan haberler, esrarengiz cisimler hakkında çıkan yazılar ve televizyon dizileri insanlar arasında büyük merak uyandırıyor. Araştırmalar, insanların belli bir süre bu tür şeylere maruz kaldığında, gökyüzünde bir cisim olmasa da UFO benzeri şeyler görmeye eğilimli olduklarını öne sürüyor.

 

Cliff, “Apollo 18 ve Paul gibi uzay temalı filmler insanları etkiliyor ve herkes kendi gözleriyle bir UFO görmek istiyor” dedi. Cliff, yaz aylarında UFO ihbarlarının artmasının nedenini ise şöyle açıkladı: “Kışın insanlar vakitlerinin çoğunu evlerinde geçiriyor. Yazın ise herkes kendini dışarı atıyor, parti ve barbekü yapıyor.” Ancak Cliff, aldıkları ihbarlarda normalde mevsimler arası büyük bir farklılık görmediklerini de sözlerine ekledi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!