2001'in en saçma haberleri

Güncelleme Tarihi:

2001in en saçma haberleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2001 17:05

Büyük terör olayları, depremler, bombardımanlar 2001 yılına damgasını vurdu. Ama herşeye rağmen insanı gülümseten tuhaf, komik, saçma haberler de okuduk. BBC'nin internet sitesi, 2001 yılında dünyanın dört bir tarafında meydana gelen komik olayları derledi.

Haberin Devamı

İşte 2001'e farklı bir bakış:

NEHİRDE BİRA DALIŞI
Avustralya'da bir kaza sonucu nehre düşen bin kasa bira, nehir civarında yaşayan halk arasında infial yarattı. New South Wales nehrinin dibi boylayan biraları çıkarmak isteyen yöre halkı, dalgıç kıyafeti kiralayarak nehre hücum etti. Polis halkı engellemeye çalıştıysa da pek başarılı olamadı.

DOMUZLAR UÇARSA
Yer yine Avustralya... Bir festivalde inanılmaz akrobasi numaraları yapan domuzlar hem halkın hem de basının gözbebeği oldu. Gürültücü, obur ve hantal olarak bilinen domuzlar, festivalde yaptıkları şovda alev alev yanan bir halkanın içinden adeta uçarak geçmeyi başardılar.

KARE ŞEKLİNDE KARPUZ MU ?
Yılın buluşu mu demeli, yoksa saçmalığın dik alası mı ? Karar sizin... Japon bilim adamları yıllardır uğraştıkları küp şeklinde karpuzu üretmeyi başardı. Cam kavanozlar içinde yetiştirilen kare karpuzlar Haziran ayında dünya gündeminin ilk sıralarındaydı.

MÜZİK İNEKLERİN RUHUNA DA İYİ GELİYOR
İngiltere'de bilim adamları bazı pop şarkılarının, inekleri rahatlattığını ve daha fazla süt vermelerini sağladığını keşfetti! 1950'lilerin şarkısı Moon River dinleyen ineklerin süt veriminde ciddi artış gözlendi.

SEYYAR STAND-UP'ÇILAR
İsveç'te metroda insanları stresten uzaklaştırarak güldürmeyi amaçlayan "gezici komikler" göreve başladı. Metro şirketi yetkilileri, yolcuların gülmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

PENGUEN BİNBAŞI GÖREVDE
Ağustos ayında dünyada ilk kez bir penguene binbaşı ünvanı verildi. İskoçya'da bir hayvanat bahçesinde yaşayan penguen Nils Oliv, hayvanat bahçesinin sponsorluğunu yapan Norveç tarafından binbaşı ünvanıyla ödüllendirildi. Penguenin askeri nişanı törenle göğsüne takıldı !

SOYU TÜKENEN HİNDİYİ YEDİLER
Endonezya'nın uzak adalarından birinde, soyu tükenen bir tür hindi bulundu. En son 1938'de rastlanılan türün son üyelerinden birinin bulunması büyük sevinç yarattı. Ancak hindinin onu bulan avcılar tarafından yendiği haberinin gelmesiyle bilim adamlarının sevinci, hayalkırıklığına dönüştü.

YANLIŞ HESAPLA GELEN ŞANS
Ülke dışına çıkmak isteyen bir İrlandalı bankaya giderek 300 bin İspanyol pesetası almak istediğini söyledi. Bankada meydana gelen bir karışıklık sonucu adamın hesabına 300 bin peseta yerine 300 bin euro aktarıldı. Yanlışlık farkedildi ancak para geri alınamadı çünkü bunun için adamın onayı gerekiyordu. David Hickey adlı İrlandalı ise parayı geri vermek konusunda pek istekli olmadığını söyledi.

PARANIN ÜSTÜNDE BUSH VARDI
Paranın konu olduğu bir absürd haber de ABD'den geldi. Kimliği belirlenemeyn bir kadın, 170 dolarlık alışverişi için 200 dolarlık bir banknot verdi. Çeki alan kasiyer paradan hiç şüpehelenmedi. Oysa biraz dikkatli baksaydı paranın üzerinde ABD Başkanı Bush'un resmini görebilirdi. İşyerinin sahibi, kasiyerin paranın üzerinde iki sıfır gördüğünü ve parayı yüz dolar zannettiğini söyledi.  Ve elemanını kovmadığını belirtti.

İLK TUVALET KONGRESİ
Dünyanın ilk tuvalet kongresi Kasım ayında Singapur'da toplandı. Kongrede tuvalet standartları, kadın ve erkek tuvaletlerindeki farklılıklar gibi konular ayrıntılarıyla ele alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!