2000'den beri kıyameti beklemişler

Güncelleme Tarihi:

2000den beri kıyameti beklemişler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2012 12:38

Rusya’nın Tataristan özerk cumhuriyetinde İslam’ın değer ve geleneklerini tanınmaz derecede değiştirerek 1990 yılında kendini peygamber ilan eden 83 yaşındaki Feyzrahman Satarov’un, 2000 yılından itibaren “Kıyamet yaklaşıyor” propagandasıyla 20’si çocuk toplam 70 yandaşıyla yer altında kurduğu şehre kapandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Tataristan’da geleneksel olmayan dini akımların toplumu tehdit etmeye başladığı gerekçesiyle federal güvenlik güçleri tarafından başlatılan operasyonlar yeraltında yaşayan “Feyzrahmancı” tarikatını buldu.

 

TARİKAT ÜYELERİ YILLAR SONRA GÜN YÜZÜ GÖRDÜ / FOTO GALERİ

 

Rus Komsomolskaya Pravda gazetesinin haberine göre birkaç gün önce yaşlı tarikat liderinin karargahına baskın düzenleyen güvenlik güçleri karşılaştıkları manzaradan şaşkına döndü. Başkent Kazan’ın kenar mahallelerinde bulunan tarikatın merkezi dıştan büyükçe bir köy evini andırıyordu. Ancak evin içine girildiğinde yerin altına sekiz katlı bina yüksekliğinde sığınak kazıldığı ortaya çıktı.

 

Haberin Devamı

Bu sığınakta kadınlar ve 20 kadar çocuk 2000 yılından bu yana yaşıyordu. “Feyzrahmancı” tarikat karargahı dışına sadece erkeklerin ve yaşlı kadınların çıkma hakkı vardı. Sekiz katlı yer altı yapısında dış dünya arasında tek bağlantı noktası sadece bir radyodan oluşuyordu. Bu radyoyu dinleme hakkı sadece tarikatın lideri Satarov sahipti.

 

İslami kıyamet tarikatının ortaya çıkartılmasıyla Rusya savcılığının sahte peygamber ve “Feyzrahmancılar” lideri hakkında geniş çaplı soruşturma başlattığı da Rusya devlet haber televizyon kanalı Vesti tarafından duyuruldu. Çocukların zorla yer altında tutuldukları kanıtlanması durumunda 83 yaşındaki Saratov’u ağır hapis cezası bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!