2’si NTV yöneticisi 7 kişiye fezleke

Güncelleme Tarihi:

2’si NTV yöneticisi 7 kişiye fezleke
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2011 00:00

Kahramanmaraş’ta 25 Mart 2009’da, eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin öldüğü helikopter kazasıyla ilgili, aralarında NTV yöneticilerinin de bulunduğu 7 kişi hakkında fezleke hazırlandı. Fezlekede 7 şüpheli hakkında, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, terör örgütüne üye olmak ve yardım etmek, tasarlayarak birden fazla kişiyi öldürmek” suçlamalarına yer verildi.

Haberin Devamı

HELİKOPTER ENKAZININ HAVADAN FOTOĞRAFLARI

YAZICIOĞLU'NUN BULUNDUĞU HELİKOPTERİN SON GÖRÜNTÜSÜ

Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcısı Uğur Koç’un hazırladığı fezleke, Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Fezlekedeki iddialar özetle şöyle:

“Şikâyet dilekçeleri incelendiğinde helikopter düşme olayının basit bir helikopter kazası değil, henüz üyeleri tespit olunamayan örgüt mensuplarınca yapılan sabotaj sonucu düşürülmüş olduğuna ilişkin iddialar ile helikopter düştükten sonra yapılan arama kurtarma faaliyetlerindeki gecikme ve olumsuzlukların kasıtlı olarak gerçekleştirilmiş bir faaliyet olduğu ileri sürülmüştür.

Helikopterdeki ‘Argus 5000 CE’ ve ‘Skymap 3’ cihazları enkaz alanından kaybolmuştur. Söz konusu eylemlerin mevcudiyeti, muhtemel örgütün mensuplarınca, örgütün amacına yönelik gerçekleştirilmiş olma ihtimali vardır.

Bu eylem ve isnatlarda terör örgütü üyesi olmak ve bu kapsamda birden fazla kişiyi tasarlayarak öldürme ve örgüte yardımcı olma şüpheleri oluşmuş, soruşturmanın Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 250’nci maddesi kapsamında değerlendirilmesine karar verilmiştir.

Şüpheliler yargılanmalı

Şüpheliler NTV Haber Koordinatörleri Mirgün Cabas ile Mustafa Hoş, Albay Sezai Akgün, Emniyet Amiri Dursun Özmen, helikopterin sahibi Mustafa Kemal Süler ile muhtarlar Yılmaz Tilki ve Abdullah Göllü yargılanmalıdır. Helikopterin şüpheliler Cabas ve Hoş’un (Hoş, kazanın olduğu 25 Mart 2009 tarihinden 3 ay sonra NTV’de göreve başladı) çalıştıkları bir ulusal televizyon kanalınca ölen gazeteciye ait cep telefonu aranmak suretiyle sinyal vererek helikopterin düşürüldüğü öne sürülmüştür. Helikopterin bölgede uçan AWACS uçaklarınca yönü değiştirilip düşürüldüğü haberleri yer almıştır.

Ölenlerden Yazıcıoğlu’nun yakın akrabası tanık Rafet Arslanoğlu, helikopterdeki şahısların Çağlayancerit’ten kalkışında bir poşette verilen dürüm nedeniyle zehirlenmiş olabileceklerini beyan etmiştir. Helikopterdekilerin karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu öldüğü ve helikopterin bu şekilde düştüğü de öne sürülmüştür.

Yine Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu’nun hazırladığı raporda, ‘Transponderi açık olmayan veya alçaktan uçtuğu düşünülen bazı hava araçlarının kaza anındaki ve mahallindeki hareketlerinin varlığı gibi’ bazı tespit ve bulgular da muhtemel kaza nedeni olarak değerlendirilip araştırılmalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!