18 yaş altı E-Devlet kullanabilir mi? 18 yaşından küçükler E-Devlet şifresi alabiliyor mu?

Güncelleme Tarihi:

18 yaş altı E-Devlet kullanabilir mi 18 yaşından küçükler E-Devlet şifresi alabiliyor mu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2020 14:56

18 yaş altı E-Devlet hesabı kullanımı, Türkiye Cumhuriyeti yasaları çerçevesinde mümkün kılınmaktadır. Pek çok işlemin yapıldığı E-Devlet üzerinden sınav başvurusu, kamu kurumlarına müracaat gibi konular, 18 yaş altı E-Devlet şifresi ile mümkün olabilecek. Peki, 18 yaş altı E-Devlet kullanabilir mi? İşte, o konu hakkında resmi mercilerden alınan bilgiler

Haberin Devamı

E-Devlet şifresi 18 yaş altı kişiler tarafından da alınabilmektedir. 15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, mavi kartlılar ve yabancılar üzerinde T.C. kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğini (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz ederek şahsen ya da vekaleti olan kişi aracılığıyla (vekalette e-Devlet Şifresi almaya yetki olduğuna dair ibare bulunmalıdır) başvuru yaptıklarında PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerinden e-Devlet kapısı şifrelerini alabiliyor.

Bunun yanı sıra mahkeme kararıyla kendine vasi tayin edilmiş kişiler vasileri aracılığıyla e-Devlet Kapısı şifresi temin edebilecekler. Bu durumlar haricinde başkaları adına şifre alınması mümkün değildir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!