17 günlük cipinde öldü

Güncelleme Tarihi:

17 günlük cipinde öldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2005 00:00

Fahrettin Aslan’ın oğlu Selçuk Aslan ile Moldovalı kadın arkadaşı, tatil dönüşü Keçiborlu yakınlarında geçirdikleri trafik kazasında öldü. Selçuk Aslan, kaza geçirdiği cipini 17 gün önce almıştı.

ANTALYA’nın Kemer İlçesi’ndeki 5 yıldızlı Renaissance Otel’de Moldovya asıllı kadın arkadaşı Valantino Stinova ile 12 gün tatil yapan Selçuk Aslan, İstanbul’a gitmek üzere 17 gün önce satın aldığı ve adının baş harflerini taşıyan 34 SA 354 plakalı Nissan X-Trail marka ciple yola çıktı. Selçuk Aslan, saat 03.20 sıralarında Isparta’nın Keçiborlu İlçesi çıkışındaki Tekeli Rampası’nda yolun tek şeride düştüğü noktada önündeki otomobili solladı. Aslan’ın cipi karşı yönden gelen Ziya Mete yönetimindeki 15 ES 995 plakalı süt tankeri ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada hurdaya dönen cipteki Selçuk Aslan ile Valantino Stinova olay yerinde öldü. Türk vatandaşlığına geçen ve üzerinden Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı çıkan Valantino Stinova’nın, İstanbul Beşiktaş nüfusuna kayıtlı olduğu ve Moldova’nın Comrat Kenti’nde doğduğu belirlendi.

Fahrettin Aslan’ın çocuklarından Sacit Aslan, ağabeyi Selçuk Aslan’ın ölüm haberini alır almaz İstanbul’dan yola çıktı ve öğlen saatlerinde Keçiborlu’ya geldi. Sacit Aslan’ın yanında Moldovalı Valantino’nun annesi Elena Stinova da vardı. Kızının morgdaki cesedini gören Elena Stinova, kısa süre baygınlık geçirdi. Sacit Aslan, ağabeyinin bu cipi yeni aldığını ve bir hafta tatil yapıp kafasını dinlemek üzere Antalya’ya geldiğini söyledi. Sacit Aslan, ‘Çok kısa zamanda iki acı olay yaşadım. Acımı tarif etmem mümkün değil. Şu an cenaze işleriyle ilgileniyorum. Acım çok büyük’ ded
/images/100/0x0/55eb4d13f018fbb8f8b86864
i. Sacit Aslan, ‘Ailede miras kavgası vardı, ölümün miras kavgalarıyla bir bağlantısı olabilir mi’ sorusuna sinirlendi. Aslan, ‘Sabah sabah sorulacak soru mu bu. 52 gün içinde hem babamı, hem de ağabeyimi kaybettim. Köpek ..... mirasına ’ dedi.

Selçuk Aslan ve Velentino Stoinova’nın cenazeleri, Isparta’dan gelen özel bir cenaze aracına konularak İstanbul’a gönderildi. Sacit Aslan, cenazenin 20 Aralık Salı günü Zincirlikuyu’da toprağa verileceğini söyledi.

Emel Sayın’la evlenmişti

Türk Sanat Müziği sanatçısı Emel Sayın’la 1980’de evlenen Selçuk Aslan, ardından Leyla Aslan’la evlendi. Aslan’n bu evlilikten 19 yaşındaki Fahrettin Alp Aslan adında bir oğlu var.

Miras tespiti için dava açmıştı

ANADOLUHİSARI’ndaki villasında girdiği şeker komasından kurtulamayarak geçen 26 Ekim’de yaşamını yitiren ‘Gazinocular Kralı’ Fahrettin Aslan’ın 20 yaşındayken ilk evliliğini gerçekleştirdiği Necla Berktan’dan olan çocuklarından Selçuk Aslan, bir süre sanatçı Emel Sayın ile evli kalmıştı. Selçuk Aslan, babasının ölene kadar evli kaldığı son eşi Zeynep Arzu Aslan’dan olan ve ‘prensim’ deyip tahtına aday gösterdiği 25 yaşındaki oğlu Mehmet Aslan’ı, ‘mirası kaçırma ve gizleme gayreti içinde bulunmakla’ suçlamış, avukatı aracılığıyla mahkemeye başvurarak mirasın tespitini, mirasla ilgili koruma önlemlerinin alınmasını istemişti. Selçuk Aslan’ın bu başvurusundan önce ise Bakırköy 5. Sulh Hukuk Mahkemesi, 8 Kasım günü Fahrettin Aslan’ın mirasını 24 pay olarak belirlemişti. Mirasın 6 payı eşi Zeynep Arzu Aslan’a, 3 payı oğlu Selçuk’a, 3 payı kızı Esin’e verilirken 12 pay (en büyüğü) ise Mehmet Aslan’ın olmuştu. Diğer iki oğlu ve kızına mirastan pay verilmemişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!