150. yıl New York'ta kutlandı

Güncelleme Tarihi:

150. yıl New Yorkta kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2014 01:40

Boğaziçi Üniversitesi 150. Yıl kutlamalarına New York’ta devam etti

Haberin Devamı

Boğaziçi Üniversitesi'nin kuruluşunun 150'nci yılı nedeniyle New York’ta yapılan çeşitli etkinlikler büyük yankı buldu. ABD’deki mezunlarını ve dostlarını bir araya getirmeyi amaçlayan bu etkinlikler 21 Nisan’da New York'un Times Meydanı'nda bulunan NASDAQ OMX borsasının merkez binasında gerçekleştirilen “kapanış zili” çalma töreni ile başlayıp, New York’un en eski ve köklü kulüplerinden biri olan University Club’da 26 Nisan'da yapılan gala yemeği ile son buldu.

University Club’da düzenlenen galanın sunuculuğunu NTV'nin başarılı haber spikeri Boğaziçi mezunu Jülide Ateş İskeçeli yaptı. Geceye ev sahipliği yapan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, Boğaziçi Üniversitesi Senato ve Yönetim Kurulu Üyeleri, T.C. Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi, T.C. New York Başkonsolosu, akademisyenler, iş adamları, mezunlar ve seçkin konuklar katıldı.

Haberin Devamı

Rektör Prof. Dr. Barbarosoğlu’nun duygusal konuşmasını takiben konuk konuşmacılar Brown Üniversitesi’nden Dr. Edward Widmer (Robert Kolej’in kurucusu Cyrus Hamlin’in ikinci kuşak torunu), ABD’nin önemli düşünce kuruluşlarından Foreign Policy Association’ın Başkanı Noel Lateef ve NASDAQ OMX borsasının kurucularından Pepper Financal Group Yönetim Kurulu Başkanı John Tognino konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!