15 Temmuz 1.safhaydı

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz 1.safhaydı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2016 02:16

Balyoz, Ergenekon ve Askeri Casusluk davaları kapsamında tutuklanan askerlerin yakınları tarafından kurulan Vardiya Bizde Platformu, 29 Eylül 2012’de başlattığı ‘Sessiz Çığlık’ eylemlerinin sonuncusunu dün yaptı. Gerekçe ise bu davaların hâkim-savcılarının cezaevine girmesi. 176’ncı kez toplanan platformun üyeleri FETÖ/PDY’den tutuklanan hâkim-savcıların yargılanmasını da takip edeceklerini söyledi. Eyleme katılanların açıklamaları özetle şöyle:

Haberin Devamı

‘BİZ KAZANDIK AMA’
Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz: “Eğer burada eylem yapan insanların sesini dinlemiş olsalardı, eğer Balyoz’da, Ergenekon’da tasfiyeye izin vermeselerdi, Türkiye’nin Büyük Millet Meclisi 15 Temmuz gecesi bombalanmayacaktı. Haksızlığa, kötü yönetime karşı sesinizi çıkarmazsanız her türlü kötülüğün başlamasına neden olursunuz. İlk defa bir sivil toplum hareketi amacına ulaşmıştır Türkiye’de... Sevgili eşim başlatmıştır. Bugün hep beraber sonlandıracağız. İlk gün ‘Biz kazanacağız’ demiştik. Bugün aynı şeyi söylüyoruz. Biz kazandık ama Türkiye hem bizi hapsederek hem de 15 Temmuz’u yaşayarak Türkiye kaybetti. Ama bundan sonra Türkiye’nin kazanacağını düşünüyorum.”

‘HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN’
Emekli Tümamiral Semih Çetin: “Sessiz çığlığı başlatırken Vardiya Bizde Platformu başlattı, biliyorsunuz şöyle demişlerdi: ‘Bu kumpası kuranlar, planlayanlar ve uygulayanlar içeri girdiklerinde sessiz çığlık bitecek. İçeri girene kadar biz sessiz çığlığa devam edeceğiz’ demişlerdi. Şimdi o noktaya geldik. Sessiz Çığlığı bitiriyoruz. Murat Eren arkadaşımızın da en kısa sürede özgürlüğüne kavuşmasını bekliyoruz. Balyoz, bence bu darbenin 15 Temmuz darbesinin birinci safhasıydı. Bunu başardılar ve 15 Temmuz gecesine geldik. Şimdi herkesin aklını başına alması lazım.”

‘DAHA BÜYÜK CENNET Mİ VAR?’
Emekli Albay Ali Türkşen: “Maalesef sanki ülkede Atatürk demek, Atatürkçüyüm demek, iyi insanım demek suç olmuş. Bizim demek istediklerimizi sen söyledin bize umut ışığı oldun. Biz umudumuzu hiçbir zaman kaybetmedik. Diyorlar ki cennet, cehennem. Burada olmaktan daha büyük cennet mi var?”

‘GÖREMEYECEĞİMİ SANIYORDUM’
Nilüfer Tatar (İntihar eden Deniz Yarbay Ali Tatar’ın eşi): “Bugün (dün) savcının tutuklandığı haberini aldım. Bizim için çok zor bir süreçti. Savcının tutuklandığını gördük. Ben göremeyeceğimi sanıyordum. Kızım görecek sanıyordum ama gördüm. Uzun yıllar ceza almalarını bekliyorum.

‘ÖLÜM ONUN İÇİN KURTULUŞ’
Aslında çok karışık duygular içerisindeyim. Savcının tutuklanmasını Ahmet ağabeyden (Ali Tatar’ın ağabeyi) öğrendim. Ona haber gelmişti. Ondan duydum. Yolda trafikteydim. O an sinirlerin boşaldı. Ağladım. Çok karışıktı duygularım. Sevinemedim. Güzel bir haber ama sevinemiyorsun. O günler tekrar yaşıyorsunuz. Duygularım çok karışıktı. Ama yakalanmış olması çok sevindirici. Ceza almasını çok istiyorum. Uzun yıllar ceza almasını çok istiyorum. Ölüm onun için kurtuluş. O adamın ölmeden uzun yıllar cezaevinde adil yargılanarak ceza almasını istiyorum.

SESSİZ KALANLAR AFFEDİLMEYECEK
Haklıydık. İlk günden beri gururluyduk. İlk günden beri başımız hiç öne eğilmedi. Niye? Biz suçsuzduk. Bizler sadece vatanımızı seviyorduk. Şimdi düzen değişti ama biz inanıyoruz ki birçok kişi bazı şeyleri affetmeyecek. Ülkeyi bu hale getiren FETÖ’cü darbecileri affetmeyecek. Bunları büyütenleri affetmeyecek. Bizleri hapse attıranları affetmeyecek. Bütün bunlar olurken sessiz kalanları affetmeyecek. Ali Tatar bir savcının verdiği hatalı kararla şehit oldu. Yazık değil mi? Cem amiral hapishanelerde kim bilir neler çekti? Hasta oldu. Bunlar hep bu devletin neden olduğu şeyler. Devlet bizleri koruyamadı. Ama devlet bizi korumadığı gibi şimdi suçladıkları FETÖ örgütü ile el ele vererek bizi suçladılar. Devletin kayıplarını nasıl tanzim edecekler?

15 Temmuz 1.safhaydı

BABASI İÇİN
‘SESSİZ Çığlık’ın son eylemine Atabeyler davasından aldığı 4 yıl 2 ay hapis cezası nedeniyle cezaevinde bulunan eski Pilot Yüzbaşı Murat Eren’in eşi Hande Eren ve 3.5 yaşındaki kızı Beren de katıldı. Hande Eren, şöyle konuştu: “Anayasa Mahkemesi’nin artık bir cevap vermesini istiyoruz. Askeri Yargıtay’ın ya da Cumhuriyet Başsavcılığı’yla avukatımız Hüseyin Ersöz konuştu, ‘İsteseler iki günde olur’ dedi. Biz 10 gündür kendimizi parçalıyoruz tabiri caizse. Hâlâ bu kadar rahat, bencil olmaları beni üzüyor. ‘Kimseye karşı kin gütmüyoruz’ diyoruz ama inşallah böyle kalmayı başarırız.”

BAKMADAN GEÇME!