15 günlük gelin evin kızı ve takılarla kaçtı

Güncelleme Tarihi:

15 günlük gelin evin kızı ve takılarla kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

Esenyurt'ta 15 gün önce gelin olan Suna Sür, düğünde takılan 1 milyar lira değerindeki altını ve 14 yaşındaki görümcesi Nuran Zincir'i de yanına alıp kayıplara karıştı.

Zincir Ailesi'ni perişan eden olaylar, 22 yaşındaki oğulları Yener ile Avcılar'da bir kuaförde çalışan 21 yaşındaki Suna Sür'ün tanışmasıyla başladı. Yener Zincir'in sesi güzeldi. Gece kulüplerinde program yapıyor, iyi de para kazanıyordu.

Arkadaşlıkları kısa sürede aşka dönüştü. 7 Aralık'ta Suna, telli duvaklı gelin oldu. İmam nikâhıyla evlendiler. Suna Sür, ailesini bir kazada kaybettiğini söylüyordu. Ama, Zincir Ailesi genişti. Düğünde çok takı takıldı yeni geline.

Suna Sür, düğün gecesi, 10 kişilik Zincir Ailesi'nin evine gelin geldi. Evliliklerinin 15'inci gününde, 22 Aralık sabahı, düğünde takılan 1 milyar liralık ziynet eşyasını topladı. Bu yıl liseye başlayacak olan 14 yaşındaki görümcesi N.Z.'i de yanına aldı. Kayıplara karıştı.

AFFA HAZIRIZ

Hem eşinin hem de kızkardeşinin kaçışı, damat Yener Zincir'i çılgına çevirdi. Eşini deliler gibi sevdiğini söyleyen Yener,‘‘Bana kimsesinin olmadığını ve ailesini bir trafik kazasında kaybettiğini söyledi. Ancak öğrendiğimize göre ailesi yaşıyormuş. Bizi dolandırmak için oyun yapmış. Herşeye rağmen eşimi affedeceğim, yeter ki eve dönsün, kardeşimi getirsin’’ dedi.

Gelini Suna Sür'ü ve genç kız N.Z.'in yerini bilenlerin ve görenlerin en yakın karakola ya da 690 80 88-690 8184 numaralı telefonlara bildirmesini isteyen anne İsmihan Zincir, yerlerini bildirenlerede ödül vereceğini belirtti.

Dolandırdı

Yaşadıklarına hâlâ inanamadığını söyleyen damadın annesi İsminaz Zincir, ‘‘Gelinimizi çok sevmiştik. Bir istediğini iki etmedik. Evimize gelin geldiğinde her şey çok güzeldi. Evimiz kalabalık olduğu için ona ev tutmak istedik, reddetti. Amacı bizi dolandırmakmış’’ dedi.

İstanbul'u alt üst ettiklerini, her yere başvurduklarını söyleyen ve gözyaşlarına hakim olamayan İsminaz Zincir, kızından ve gelininden bir haber alamadığını belirterek, ‘‘İki genç kız bu büyük şehirde tek başına ne yapar? Eğer yaşıyorlarsa evlerine dönsünler. Eğer başlarına birşey gelmişse en azından cesetlerini görmek istiyorum’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!