İnsanlık dışı devlet terörü

Güncelleme Tarihi:

İnsanlık dışı devlet terörü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2010 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, İsrail’in yardım gemilerine yaptığı saldırıyı “uluslararası hukuka tamamen aykırı bir devlet terörü” olarak nitelendirdi ve bu olaya tepkisiz kalınmayacağını söyledi.

Haberin Devamı

 

İŞTE BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI / WEB TV

İSRAİL KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE BÜYÜK ÖFKE / WEB TV,

İŞTE O SICAK SAATLERİN TAMAMI / WEB TV 

SALDIRI ANINDAN İLK KARELER           
               
İŞTE SALDIRI ANI / WEB TV 

SALDIRIDAN ÖNCE GEMİNİN İÇİNDEN FOTOĞRAFLAR

Erdoğan, Şili’deki ilk gecesini İskenderun’daki terör saldırısı ve İsrail’in saldırısı nedeniyle uykusuz geçirdi. Şili’deki programını iptal eden Başbakan Erdoğan, Türkiye’ye hareketinden önce havaalanında yaptığı açıklamada şunları söyledi:
* Gazze’ye yardım malzemesi götüren gemilere uluslararası sularda, uluslararası hukuku ayaklar altına alarak İsrail tarafından saldırı düzenledi. Çok sayıda kişinin katledildiğini söylemek istiyorum. Tüm dünyayı bilgilendirmek istiyoruz. Gerek Türkiye’de gerek diğer ülkelerden hareket eden gemiler tamamen insani amaçlı yardım malzemeleriyle yüklüdür ve ulusararası seyrüsefer kuralları içinde kontrol edildi. Beyaz bayrak bulunan gemilerde sivillerden, yardım gönüllülerinden başka yolcu yoktur.
* İsrail yetkililerinin silah ifadelerini paylaşmak mümkün değildir. Bunlar açık ve net söylüyorum; yalandır. Uluslararası sulardaki olay nedeniyle NATO’yu da toplantıya çağıracağız. Bu saldırı gerekçesi ne olursa olsun uluslararası hukuka aykırı bir devlet terörüdür. Bu saldırı İsrail’in bölgede barış istemediğini bir kez daha ortaya koydu.
* Bu saldırılar, bölge barışını tehdit ettiği kadar İsrail’in kendi halkına da huzur ve istikrar getirmeyecektir. Bu devlet terörü karşısında sessiz ve tepkisiz kalmayacağımızın bilinmesi gerekir. Bunun arkasında olduğunu söyleyenlere sesleniyorum: Siz ne kadar terörün, kanlı operasyonun arkasındaysanız, bizde ondan daha fazla hukuk, barış, adalet ve başta vatandaşlarımız olmak üzere saldırının mağduru yardım gönüllülerinin, Filistin’in, Gazze’nin arkasındayız. Bütün gönüllülerin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.
* İsrail yanlısı bazı odakların, bu insanlık dışı olayı da çarpıtmak istemesi barışsever dünya halkını kandırmaya yetmeyecektir.
* Duygusal değiliz, ama tüm bu olanlar karşısında duygudan yoksun bir insanlık tanımlaması mümkün değil. Tüm mesele duyguların yönetilmesidir. Tüm vatandaşlarımızın özellikle ülkemizde yaşayan Musevi vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum; Onlar güvencemiz altındadır. Halkımdan da özellikle bunu istiyorum. Demokratik tepkilerini milletimize yakışan asalet ve vakar içinde sergilemeye özen göstereceklerine inanıyorum.
* İsrail’in takınacağı tavır bundan sonraki süreci belirleyecek. Parlamentoyla değerlendirmesini yapacağız. Grup toplantısında daha net bazı şeyleri söyleme imkanım olacak.
* BM Güvenlik Konseyi’nin almış olduğu yüzlerce karar var. Bunların hiçbirini uygulamamış olan İsrail’e karşı AB’nin tavrı da test edilecektir.

Haberin Devamı

 

Haberin Devamı

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!