130 milyon dolarlık 7 tablo kül oldu

Güncelleme Tarihi:

130 milyon dolarlık 7 tablo kül oldu
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 18, 2013 12:19

Romanyalı sanat soyguncusunun annesi yedi başyapıtı yaktığını itiraf etti.

Haberin Devamı

Mediafax haber ajansının bildirdiğine göre, Hollanda'nın Rotterdam şehrindeki bir müzeden geçen yıl yedi ünlü tablo çalan Romanyalı Radu Doragu'nun annesi, oğlu yakalandıktan sonra 130 milyon dolarlık eserleri sobada yaktı.
Â

"Bütün kanıtları yok etmek için" böyle davrandığını söyleyen kadının yaktığı tablolar arasında, Paul Gauguin, Henri Matisse, Claude Monet ve Pablo Picasso'nun eserleri de bulunuyor.

 

Radu Doragu, geçen yıl ekim ayında gerçekleştirdiği hırsızlıktan sonra Ocak 2013'te yakalanmış ancak tablolar bulunamamıştı.

 

KORKUDAN YAKMIÅž

 

Annenin polise, "Oğlum tutuklandığında çok korkmuştum çünkü olan biten çok ciddiydi" dediğini bildiren Mediafax, resimleri nasıl yaktığını anlattığı cümlelere de yer verdi.

 

Haberin Devamı

Anne Doragu yakma olayını, "Resimlerin bulunduğu çantayı sobaya yerleştirdim. İçine biraz kütük, birkaç terlik ve lastik ayakkabı da koyup tamamen yanana kadar bekledim" sözleriyle ifade etti.

 

Kadının evinde mayıs ayında yapılan aramada kül kalıntılarına rastlanmıştı.


 

90 SANİYEDE ÇALMIŞTI

 

Rotterdam'daki Kunsthal Müzesi'ndeki yedi başyapıt 90 saniye içinde çalındığı için 'Yüzyılın hırsızlığı' olarak adlandırılan olayla ilgili dava gelecek ay başlayacak.

 

Çalınan ve kül olan eserlerin arasında Picasso'nun "Tete d'Arlequin", Monet'nin "Waterloo Bridge" Kve Lucian Freud'un "Woman with Eyes Closed" tabloları da bulunuyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!